Majka ostavila 4 sina na ulici da prose: Jeli su iz kontejnera, smrzavali se, no Bog je bio uz njih

Region

Majka ostavila 4 sina na ulici da prose: Jeli su iz kontejnera, smrzavali se, no Bog je bio uz njih

Majka je zbog financijskih problema ostavila svoja četiri sina vani na ulici da prose. No, Bog ih je cijelo vrijeme nadgledao i brinuo se za njih.

U svijetu u kojem su milijuni djece u sirotištima, njihove priče često ostaju neispričane, a njihova je budućnost neizvjesna. Međutim, iz Brazila u Ameriku stiže jedna nesvakidašnja priča o ljubavi, vjeri i izdržljivosti.

Priča je to o četvorici braće čiji je život bio i bolan i težak, i zanemareni, ali su na kraju pronašli put do tople obiteljske ljubavi u Portugalu.

Živeći u sirotištu u Brazilu, ova četiri brata, od kojih je najstariji imao jedva šest godina, suočila su se s teškoćama koje su nadišle njihove godine. Unatoč svim okolnostima, bili su izuzetno zdravi, ali im je nedostajalo odgoja i obiteljske topline.

Za Leandra, najstarijeg, preživljavanje je značilo spajanje kraja s krajem prosjačenjem na ulici. U nekim trenucima nisu imali ni hrane, pa su bili prisiljeni kopati po kontejneru kako bi se prehranili

Biološka majka napustila ih je zbog nemogućnosti financiranja, a dječaci su ostali na ulici.

Prekretnica u životu dječaka
No, iz njihove tužne i nesretne priče rodila se prava idilična bajka. Kad su Brandon i Jennifer Pratt odlučili usvojiti dječake. Između izazova snalaženja u zdravstvenom sustavu strane zemlje, Brandon i Jennifer našli su se u nesretnoj situaciji. Nisu mogli komunicirati s liječnicima zbog jezičnih barijera.

Jennifer se prisjeća stalnog straha da će njezina živahna djeca otići u različitim smjerovima i biti posvojena na različitim stranama svijeta jer nisu uspjela riješiti pitanje života. Dva mjeseca ova je obitelj prolazila kroz pakao do cilja.

Uskoro se pojavio tračak nade. Uz kreativnost i strpljenje usavršili su svoje komunikacijske vještine, pribjegavajući igrama pantomime i improviziranom portugalskom kako bi prevladali jezičnu barijeru.

Iako su u početku imali poteškoća, tijekom zajedničkih aktivnosti počeli su primjećivati ​​male naznake napretka i pozitivnih promjena.

Nakon što su dobili papire za posvajanje, vize i putovnice, obitelj Pratt odlučila je provesti tjedan dana istražujući živopisni grad Rio de Janeiro. Dok su se divili prometnim ulicama i poznatim znamenitostima, nisu mogli zanemariti očitu razliku između prošlosti svoje djece i brzog tempa gradskog života. Postalo je jasno koliko dječaci ne poznaju moderni svijet.

Obitelj je ostala iznenađena reakcijom djece na svakodnevne stvari
Obitelj je ostala iznenađena reakcijom svoje djece na svakodnevne stvari koje mnogi uzimaju zdravo za gotovo. Od divljenja automatskim vratima koja se otvaraju kad im se priđe, do uživanja u sušilicama za ruke u javnim toaletima, svaki susret s modernom tehnologijom podsjećao ih je na svijet koji su ostavili za sobom. Vidjeti avion izbliza izazvalo je divljenje i čuđenje.

Njihova je budućnost sada svijetla i puna mogućnosti. Povratkom u Portugal počelo je novo razdoblje puno radosti i prilagodbe. Od prvog susreta sa snijegom do prvih koraka u američkim školama, svako iskustvo bilo je novo i uzbudljivo.

Danas, dok se Leandro, Cristiano, Enzo i William pokušavaju prilagoditi svojim novim životima, njihovo putovanje služi kao inspiracija i nada. Svaki dan prihvaćaju svoju ulogu sinova, braće i dijela obitelji pune ljubavi.

Dok uče kako se snalaziti u svojim dvjema različitim kulturama, sa sobom nose obećanje bolje budućnosti pune mogućnosti. Osim toga, Bog je cijelo vrijeme bio uz njih! (novizivot.net)