Ivana Spasila Čovjeka Koji Je Ležao Nasred Ceste: “Nitko Nije Ni Zastao”

Zanimljivosti

Ivana Spasila Čovjeka Koji Je Ležao Nasred Ceste: “Nitko Nije Ni Zastao”

Prošlog petka, medicinska sestra Ivana Grđan iz Bjelovara spriječila je moguću tragediju.

Dok se vraćala sa sastanka u Koprivnici, primijetila je na Radićevom trgu kako automobili naglo koče i zaobilaze nešto na cesti. Ugledala je starijeg muškarca kako leži na pješačkom prijelazu, kraj bicikla.

“Nasred pješačkog prijelaza ležao je stariji muškarac, pretpostavljam da ima preko 70 godina, a kraj njega je bio bicikl. Automatski sam na automobilu upalila sva četiri žmigavca i izjurila van vidjeti kako mu mogu pomoći”, priča Ivana za Moj portal.

Muškarac je bio pri svijesti i rekao da mu se zacrnilo pred očima prije pada. Uz Ivaninu pomoć, uspio je doći do prve klupe u obližnjem parku.

Čovjek je bio potpuno dezorijentiran
Ivana je sklonila bicikl s ceste, no prolaznici nisu pokazali interes za pomoć. Jedan mladić iz automobila čak je dobacio da „pusti kronera”, aludirajući na to da je gospodin pijan.

“Čovjek je bio potpuno blijed i dezorijentiran. Rekao mi je da je krenuo u ljekarnu po lijekove za suprugu. Nije želio da zovemo Hitnu jer stanuje u blizini”, kaže Ivana.

Ivana je podijelila svoju priču na Facebook stranici „Policija zaustavlja – Bjelovar i okolica“, šokirana bešćutnošću prolaznika.

“Željela sam podsjetiti ljude da je važno pomoći u ovakvim situacijama, bez obzira što unesrećenog ne poznajemo, pa čak i ako je popio, što ovdje nije bio slučaj. To sutra može biti netko od naših roditelja, baka ili djed, naše dijete”, kaže Ivana.

Iako su joj mnogi čestitali, neki su tvrdili da je muškarac bio pijan ili da nije trebao biti vani na suncu. Ivana se ne obazire na negativne komentare.

“Ja sam po zanimanju medicinska sestra i na kraju školovanja položila sam Hipokratovu zakletvu da ću u bilo kojoj situaciji pomoći drugima. Toga se uvijek pridržavam. No, sve i da nisam zdravstvena djelatnica, znam da bih učinila isto. I mislim da bismo svi trebali razmišljati na taj način”, zaključuje Ivana. (novizivot.net)