Vatrogasci U Sarajevu Spasili Dijete (2) Koje Je Bilo Samo U Stanu, Majka Je Uhićena

Region

Vatrogasci U Sarajevu Spasili Dijete (2) Koje Je Bilo Samo U Stanu, Majka Je Uhićena

Vatrogasci u Sarajevu jučer su spasili dvogodišnje dijete koje je bilo samo u stanu sa starijom sestrom, četverogodišnjakinjom.

Vatrogasac je zatekao dijete na prozoru, što je predstavljalo ozbiljnu opasnost od ozljeda. Zbog ovog incidenta, policija je uhitila jednu osobu pod sumnjom za kazneno djelo zanemarivanja ili zlostavljanja djeteta ili maloljetnika.

Incident se dogodio jučer poslijepodne na Grbavici, u Općini Novo Sarajevo. Vatrogasac je brzo reagirao i spasio dijete koje je bilo na prozoru, spriječivši potencijalnu nesreću.

Isti izvor navodi da je majka ostavila djecu, staru dvije i četiri godine, samu u stanu. Zbog toga je intervenirala policija.

U 22:20 sati, policija Policijske uprave Novo Sarajevo privela je T.M. iz Sarajeva zbog sumnje da je počinila kazneno djelo “Zanemarivanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika”. Slučaj je prijavljen dežurnom tužitelju Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Privedena osoba je zadržana u prostorijama Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju s radom na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog kaznenog djela, izvještava Klix.ba.

(novizivot.net)