UMRLA ŠENON DOERTI! Čuvena Holivudska Glumica Izgubila Dugogodišnju Borbu Sa Rakom

Svijet

UMRLA ŠENON DOERTI! Čuvena Holivudska Glumica Izgubila Dugogodišnju Borbu Sa Rakom

Čuvena holivudska glumica Šenon Doerti preminula je u subotu, 13. jula, u 53. godini nakon dugogodišnje borbe sa rakom. Tužne vesti potvrdila je Lesli Sloun, njen portparol, za američki magazin “People”.

“Šenon Doerti bila je posvećena ćerka, sestra, tetka i prijateljica, a umrla je okružena svojim najmilijama, kao i svojim psom Bouvijem. Porodica moli za privatnost u ovom trenutku kako bi mogli da tuguju u miru”, dodala je Sloun.

Skoro decenija borbe Šenon Doerti sa rakom dojke
Podsetimo, zvezdi kultnih serija “Čari” i “Beverli Hils 90210” prvi put je dijagnostikovan rak dojke 2015. godine. Glumica je uspela da se izbori sa ovim stanjem, a bolest je ušla u remisiju, ali bilo je to kratkog daha – već 2017. rak se vratio, a glumica je govorila da se sprema za svoju smrt.

 

“Definitivno imam dane kada kažem: ‘Zašto ja?’ I onda kažem sebi: ‘A zašto ne ja? Ko drugi? Ko još osim mene zaslužuje ovo? Niko od nas ovo ne zaslužuje”, ispričala je jednom prilikom.

“Moj rak je ponovo ovde, videće se za nekoliko dana ili nedelja da sam u četvrtom stadijumu. Mislim da to još nisam prihvatila. To je gorka pilula za progutati na mnogo načina”, rekla je glumica kroz suze 2020. u emisiji “Good Morning America”.

Ona je inače od 2017. do 2019, krila od javnosti da ponovo ima rak, a istinu je saopštila zbog fizičkih simptoma bolesti. U novembru prošle godine otkrila je da joj se rak proširio na kosti i da joj zbog toga ostaje “još tri do pet godina života”.

“Ne želim da umrem. Mislim da bih se plašila smrti da nisam bila dobra osoba, ali jesam. Ne plašim se umiranja, samo ne želim da umrem, nikad”, istakla je Šenon Doerti pre nekoliko meseci, dodavši da joj najteže pada što će njena majka patiti kada ona umri.zena.blic.rs