“PUSTINJSKI ĐAVO” RUŠI SVE PRED SOBOM! Snimljen Mini Tornado Kod Sjenice:

Region

“PUSTINJSKI ĐAVO” RUŠI SVE PRED SOBOM! Snimljen Mini Tornado Kod Sjenice:

“PUSTINJSKI ĐAVO” RUŠI SVE PRED SOBOM! Snimljen mini tornado kod Sjenice: Vrtlog se formirao iz olujnog oblaka, prašina na sve strane, deluje ZASTRAŠUJUĆE (VIDEO)

Naime, kako se vidi na snimku Instagram stranice “192_rs”, vrtlog je podigao prašinu sa livade, dok se navodi da su tokom pojave oštećene lokalne kuće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 192.RS (@192_rs)

 

– Non-mezociklonski tornado je oštetio kuće u naselju. Video snimak prikazuje formiran vrtlog iz olujnog oblaka. Razvijena višećelijska oluja se nalazi u Zlatiborskom okrugu i donosi ekstremnu električnu aktivnost i silovite pljuskove – navodi se ispod podeljenog videa.

Nevreme u Užicu
Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ), nevreme praćeno kišom i grmljavinom se spustilo na jugozapad, zapad i centralne krajeve zemlje, dok je prvi grad na udaru Užice — gde se spustila kiša praćena gradom, grmljavinom i vetrom.

– Grad u Užicu, na Beloj Zemlji i na Zlatiborskom putu – navode korisnici društvenih mreža, i pozivaju sugrađane na oprez.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Glas Užica (@glas_uzica)

 

Na snazi žuti meteoalarm
– U naredna dva sata na jugozapadu Srbije kiša i pljuskovi s grmljavinom, dok se ređa pojava pljuskova s grmljavinom očekuje u zapadnim i centralnim krajevima zemlje i na severu Vojvodine – najavio je danas RHMZ.

Žuti meteoalarm zbog grmljavine upaljen je u:

Bačkoj
Banatu
Sremu
Zapadnoj Srbiji
Jugozapadnoj Srbiji
Kosovu i Metohiji (blic.rs)