“Rođendan Ti Na Groblju Pravim Zbog Krvnika…” Reči Oca Koji Je U Masakru Na Cetinju Ostao Bez Žene I Dva Sina Kidaju Dušu: “BOG PRAŠTA, JA NE!”

Region

“Rođendan Ti Na Groblju Pravim Zbog Krvnika…” Reči Oca Koji Je U Masakru Na Cetinju Ostao Bez Žene I Dva Sina Kidaju Dušu: “BOG PRAŠTA, JA NE!”

Uskoro će dve godine od masakra na Cetinju, kad je Vuk Borilović (34) izvršio masovno ubistvo u kom je ubio majku s dvoje dece, a onda redom pucao na prolaznike.

U svom krvavom piru Borilović je oduzeo život Nataši Martinović, kao i njenim sinovima Mašanu (11) i Marku (8). Pored Nataše, ubio je još sedam osoba i ranio šest.

Miloš Martinović je u krvavom piru ostao bez supruge i dva sina, a jednom od njih bi danas bio deseti rođendan.

– Sine, sine, sine… Marko moj, moja srećo, ubija me ovo, sine, ubija me. Ja vam ne mogu ovako čestitati rođendane vaše. Ti bi mi, sine, danas napunio 10 godina i mama bi ti napravila rođendan kao svaki, a ja vam ga na groblju pravim zbog krvnika što vas ubi, sine… Jedno znajte – da Bog prašta, a ja ne – napisao je Miloš na svom Fejsbuk profilu, a potom podelio i fotografiju groba supruge i dece.

– Evo ti je kupio tata, dušo, poklon… – napisao je.

Masakr na Cetinju
Da podsetimo, Vuk Borilović ubio je 10 sugrađana, a ranio njih šest pre nego što je i sam ubijen. Krvavi masakr zavio je sve u crno, pucnjava je trajala nešto duže od 45 minuta, kad je iz lovačke puške Borilović pucao u podstanare, komšije, zatim u ekipu Hitne pomoći i u pripadnike policije koji su došli na mesto pucnjave, ali i prolaznike koji su se našli tu.

Nakon što je ubio Natašu i njene sinove, monstrum je ušao u dom komšija kad je ubio troje ljudi porodice Drecun, a zatim i teško ranio njihovog unuka i sinovca Aleksandra Drecuna. Borilović se potom okrenuo i nastavio da puca, nije poštedeo ni svog ujaka Gorana Đurišića, ni komšije Milana Mitrovića, Aleksandru i Danijelu Radunović.

Potom je nastavio dalje i ranio još pet komšija, kao i policajca Ljubišu Maksimovića, koji je pokušao da ga obuzda, da bi na kraju i sam primio pet metaka. (Republika)