Sina Nikolu Je Ispratila Na Put I 12 GODINA Tugovala Za Njim Misleći Da Je MRTAV – A Onda Je ZAZVONIO TELEFON I Čula Je “MAMA”: Suprug Je UMRO Od Tuge, A Ona Doživela NAJVEĆE ČUDO

Region

Sina Nikolu Je Ispratila Na Put I 12 GODINA Tugovala Za Njim Misleći Da Je MRTAV – A Onda Je ZAZVONIO TELEFON I Čula Je “MAMA”: Suprug Je UMRO Od Tuge, A Ona Doživela NAJVEĆE ČUDO

Kada je izgubila svaku nadu, desilo se najveće čudo. Džojs Kartis odlučila je da putem britanskih medija sa svetom podeli svoju neverovatnu priču! I rasplakala je mnoge. Naime, nakon što je dugo već mislila da joj je sin mrtav, jer ga nije videla punih 12 godina, dobila je poziv, a sa druge strane veze čula je glas svog sina!

Džojs Kertis iz Škotske verovala je da je njen sin Nikola preminuo jer ga nije videla niti čula još od 2010. godine. Poslednje što je znala u vezi sa njim jeste informacija da stopira po Francuskoj i Španiji, dok je za vreme pandemije strahovala da se razboleo i izgubio život, prenosi Dejli mejl.

Već ga je odavno “oplakala” kada je 19. decembra 2022. godine primila telefonski poziv u kojem joj je rečeno da je on živ i da se nalazi u bolnici na jugu Francuske. Prvo se javila medicinska sestra, a onda joj se obratio i sin.

 

“Nisam mogla da verujem. Mislila sam da je zbog kovida i svega što se dešavalo mrtav. Tugovala sam za njim. Kada su me zvali da kažu da je živ bila sam u šoku. Sve što sam mogla jeste da plačem ceo dan. To mi je ulepšalo Božić, pogotovo otkako je moj muž umro u junu”, rekla je ona u videu objavljenom na Fejsbuku.

Nikola izgubio posao, pa poželeo da putuje
Porodična agonija je počela sredinom 2000-ih kada je Nikola napustio svoj rodni grad Glazgov da bi putovao Evropom, nakon što je izgubio posao stolara.

Ubrzo gubi kontakt sa porodicom, a Džojs veruje da je neko vreme proveo živeći na ulicama Pariza.

Odlučila je da prijavi njegov nestanak 2009. jer se veoma dugo nije čula sa njim.

Godinu dana kasnije, Džojs je kontaktirao britanski konzulat u Parizu da je obavesti da je Nikola primljen u bolnicu u Francuskoj. Odmah je odletela da ga poseti sa svojim mužem, ali je to bio poslednji put da ga je videla u toj deceniji.

 

“Dobila sam pismo 2010. da je Nikola u bolnici u Francuskoj. Tada se već neko vreme vodio kao nestao. Već sam prijavila nestanak ovde u Glazgovu prethodne godine nakon što godinama nisam čula ništa od njega. Moj muž i ja smo otišli da ga posetimo i bilo je tako lepo videti ga. Vratili smo ga kući, ali iz nekog razloga, ne znam zašto, jednostavno je ponovo nestao”, ispričala je Džojs za medije.

U bolnici joj je bilo rečeno da će Nikola biti poslat kući kada se oporavi, a ona ga je nestrpljivo čekala. Ispostaviće se uzalud.

Novi nestanak – na 12 godina i novi poziv iz Francuske
“Kada sam bila u poseti kod njega u Francuskoj, kupila sam mu cipele i druge stvari kako bi imao odeću za putovanje kući. Po svom povratku sam ga čekala, ali nikada nije stigao. Sećam se da je tog dana padala kiša. Zvala sam sve aerodrome da vidim da li se ukrcao na let, ali nisam dobila nikakvu informaciju. Nikad više ništa nismo čuli”, objasnila je majka.

Džojs je potom 12 godina kasnije primila šokantnu vest da je njen sin živ kada ju je britanski konzulat kontaktirao po drugi put, ponovo joj rekavši da je njen naslednik primljen u francusku bolnicu.

“Razgovarala sam sa njim telefonom. Zvučao je zdravo. Pitala sam ga: “Dolaziš li kući Niki?”, a on je rekao “Da”. Ne mogu ni da zamislim kroz šta je sve prošao. Samo sam želela da ga dovedem kući”, kazala je ona na kraju i otišla po sina u Francusku da bude sigurna da će doći kući. zena.blic.rs