Scene Kao Iz Filma Strave 😟Razorna Tuča Poharala Istok Hrvatske: “Led Je Bio Kao Kokoơje Jaje! Krov Je Izbuơen, Prozori Polupani”

Region

Scene Kao Iz Filma Strave 😟Razorna Tuča Poharala Istok Hrvatske: “Led Je Bio Kao Kokoơje Jaje! Krov Je Izbuơen, Prozori Polupani”

Jako nevrijeme poharalo je dijelove Hrvatske u ponedjeljak, a velika materijalna ĆĄteta nastala je u mjestu BoĆĄnjaci u Vukovarsko-srijemskoj ĆŸupaniji.

â€œĆœupanijski centar 112 Vukovar zaprimio je 70-ak poziva vezanih uz posljedice olujnog nevremena praćenog vjetrom, obilnom kiĆĄom i jakom tučom, koje je u večernjim satima zahvatilo područje Vukovarsko-srijemske ĆŸupanije i prouzročilo veliku materijalnu ĆĄtetu. Dojave su se odnosile na oĆĄtećenja strujne infrastrukture, poplavljena dvoriĆĄta i kuće, padove stabala te oĆĄtećenja automobila, krovova i fasada.

Prema dosadaĆĄnjim informacijama, nevrijeme je najviĆĄe pogodilo područja općine BoĆĄnjaci te gradova Ćœupanje i Vinkovaca. Sve nadleĆŸne sluĆŸbe su na terenu i rade na sanaciji”, priopćeno je iz Ravnateljstva civilne zaĆĄtite.

“Katastrofa neviđena”
Jedan stanovnik Boơnjaka za N1 je ispričao kolika je ơteta nastala uslijed jučeraơnjeg nevremena.

“Sinoć je bila velika vremenska nepogoda, odjedanput se stvorio oblak i iz njega je odmah počeo sipati led. To je pljuĆĄtalo, po kući, po prozorima, uĆŸas je bio. Ta nepogoda je trajala pola sata, na kraju je taj led bio kao kokoĆĄje jaje, gdje god pao, sve je razbijao. Krov je izbuĆĄen, a stakla i prozori su polupani”, ispričao nam je jedan stanovnik BoĆĄnjaka.

 

Navodi da je nastala velika materijalna ĆĄteta da su od cvijeća, biljaka i drveća ostale samo ĆĄipke. “Sve je oĆĄiĆĄano! Jako nam je ĆŸao
 Supruga i ja smo umirovljenici i jako volimo baĆĄtu pa smo ove godine imali izuzetno prelijepu baĆĄtu. Već smo brali plodove. A sad je sve sravljeno sa zemljom.”

“Katastrofa neviđena”, poručio je na kraju. (n1info.hr)