Dječaka (4) u Srbiji ugrizla zmija otrovnica, majka je čula vrisak

Region

Dječaka (4) u Srbiji ugrizla zmija otrovnica, majka je čula vrisak

Ispred obiteljske kuće u selu Draškovac kod Leskovca u Srbiji, četvorogodišnji dječak je ujutro, 24. lipnja, igrajući se sa sestrama iznenada vrisnuo, što je uplašilo njegovu majku Tijanu koja je brzo istrčala iz kuće. Šokirana, ugledala je crnu zmiju kako se uvlači u zid.

“Vidjela sam ujed i odmah pozvala hitnu pomoć. Prevezen je na Infektivno odjeljenje u Leskovcu gdje su potvrdili da se radi o otrovnoj zmiji jer je moje dijete dobilo modrice”, izjavila je Tijana.

Dijete je primilo serum i prevezeno je na Dječju kliniku u Nišu. Trenutno se osjeća dobro, ali majka je uznemirena, pišu srbijanski mediji.

Kuća ove obitelji nalazi se u centru Draškovca, na maloj asfaltiranoj ulici, ali majka Tijana tvrdi da je cijela ulica puna zmija koje ulaze u kuće – u kuhinje, dnevne i spavaće sobe, te podrume. Nedavno je crna zmija ušla i u njenu sobu, što je dokumentirano fotografijom.

“Zmije su svuda. Ne znamo kome da se obratimo za pomoć. Prijavili smo slučaj policiji, pokušali smo kontaktirati ZOO Planet, ali nismo ih uspjeli pronaći… Očajni smo”, rekla je ona.

U ZOO Planetu su istaknuli da nisu nadležni, posebno za otrovne zmije, jer su oni udruženje koje ima ograničene kapacitete.

“Naš sin je traumatiziran. Sada se boji izlaziti van, a po mom mišljenju, nije siguran ni unutar naše kuće, a isto tako ni ljudi ni djeca u susjedstvu. Koliko otrovnih zmija ima među njima?”, zaključila je majka. (novizivot.net)