Dječak (6) umro od gladi jer ga je otac izgladnjivao

Region

Dječak (6) umro od gladi jer ga je otac izgladnjivao

Muškarac iz sjeverne Arizone osuđen je danas na doživotni zatvor po višestrukim optužbama, uključujući ubojstvo prvog stupnja, nakon što mu je 6-godišnji sin umro od gladi 2020.

Kako prenosi AP, sudac okruga Coconino osudio je Anthonyja Martineza (28) zbog optužbi za zlostavljanje djece, kao i za otmicu i zlostavljanje djece.

Lokalne novine Arizona Daily Sun objavile su da je Martinez odbio govoriti tijekom sudskog saslušanja, ali je svojoj djeci napisao pismo, koje je u sudnici pročitao branitelj, u kojem se ispričao “za sve što je učinio”.

Predsjedavajući sudac Ted Reid naveo je otegotne čimbenike pri izricanju kazne Martinezu, opisujući zločine kao posebno gnusne i okrutne koje je Martinez počinio kao otac, dodajući da je Martinez imao traumatično djetinjstvo i da nije ranije osuđivan.

Martinezov sin Deshaun bio zaključan u ormaru spavaće sobe po 16 sati dnevno tijekom mjesec dana sa svojim starijim bratom kao vid kazne za krađu hrane u kući tijekom noći dok su njihovi roditelji spavali.

Obdukcija je pokazala da je dječak u trenutku smrti imao samo 8,1 kilogram, što je znatno ispod prosjeka za njegovu dob.

Dječakova majka, Elizabeth Archibek, priznala je krivnju za ubojstvo prvog stupnja i zlostavljanje djece te je u srpnju 2023. osuđena na doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja. (novizivot.net)