U jučerašnjoj nesreći poginule Samira i Alija Alagić, vozač koji ih je udario konzumirao alkohol

Region

U jučerašnjoj nesreći poginule Samira i Alija Alagić, vozač koji ih je udario konzumirao alkohol

U jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći na licu mjesta preminule su dvije osobe a uzrok nesreće je neprilagođene brzina uslijed koje je vozač drugog automobila direktno udario u automobil u kojem su se nalazile dvije sestre dok je treća zadobila tjelesne povrede.

“Na putu Bihać-Golubić došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri putnička motorna vozila. Dva putnička motorna vozila su ostala na saobraćajnici, dok je treće sletjelo u kanal“, kazao je ranije Adnan Beganović, portparol MUP-a USK.

U vozilu koje se nalazi u kanalu se nalaze dvije osobe koje su smrtno stradale.

“Trenutno na licu mjesta osim policije i Hitne pomoći nalaze se i vatrogasci, koji pokušavaju izvući nastradale osobe, pa ćemo detalje znati nakon što oni odrade svoj dio posla“, rekao je.

Kako saznaje portal GPMaljevac.COM, u nesreći su život su izgubile Alagić Samira j Alagić Alija.

Uzrok saobrćajne nesreće, kako smo prethodno naveli, je neprilagođene brzina a kod vozača Audija i Forda očitane su nedozvoljeno količine alkohola, no ova informacija još uvijek nije zvanično potvrđena iz MUP USK od kojih smo zatražili mogući uzrok nesreće i da li je vozač Žerić posjedovao nedozvoljeno količinu alkohola u krvi. (krajina.ba)