“TO ŠTO SAM DEBELA NE ZNAČI DA NISAM VREDNA POŠTOVANJA”: MARIJA PONOSNO NOSI 120 KG I IMA JASNU PORUKU ZA SVE ŽENE

Showbizz

“TO ŠTO SAM DEBELA NE ZNAČI DA NISAM VREDNA POŠTOVANJA”: MARIJA PONOSNO NOSI 120 KG I IMA JASNU PORUKU ZA SVE ŽENE

Srpska influenserka Marija Dimitrijević ima 120 kg i obožava svoje telo. Jedna je od retkih plus sajz modela u našoj zemlji.

Oštri kriterijumi u svetu mode odavno su počeli da se menjaju, te su svoje mesto u modelingu pronašli i plus sajz modeli koji su u poslednje vreme sve popularniji.

Marija Dimitrijević jedna je od poznatijih plus sajz modela na društvenim mrežama u Srbiji, dok se na društvenim mržama predstavlja kao “maradimitrijev”. Marija je ostvarena i ulozi majke, a na njenim društvenim mrežama redovno dodaje sadržaj koji obuhvata sve ono što jedna žena tokom dana radi.

“Ja sam dete koje je odraslo na selu, još kao beba sam bila debeljuca i to se nikada nije promenilo. Imala sam jako bezbrižno detinjstvo i verujem da je to velikim delom uticalo na moje samopouzdanje. Moj najveci blagoslov je moja ćerka Nika koja ima 6 godina i mamina je najveća podrška, a trenutno radim na sopstvenom brendu koji se prvenstveno bavi izradom kožne konfekcije i dostupan je ženama svih veličina.”, rekla je Marija u intervjuu za Blic Ženu.

Ljubav prema modelingu Marija je nasledila od majke, koja je radila za modne kreatore i dizajnere. Ona ističe da njen blog ima veliki uticaj na menjanje standarda koji su nametnuti, te da ima veliku podršku.

“Mama je radila za mnogo modnih kreatora i dizajnera, šila je najmodernije komade odeće, tako da je ona zapravo i najveci “krivac” za moju ogromnu ljubav prema modi. Pre tri godine sam započela svoj blog i evo danas sa svojih 37 godina sa ponosom mogu da kažem da sam kroz ljubav prema sebi uspela da doprem do velikog broj žena, devojaka pa čak i devojčica koje su na žalost samo bile sputavane od strane društva, jer se na ovaj ili onaj način nisu uklapale u “standarde”. Ali, zahvaljujući mom radu i ogromnoj podršci koju sam dobila, danas smo tu da napravimo nove standarde lepote.”, objasnila je ona.

Situacija u svetu mode kod nas je znatno drugačija nego u svetu, te su plus sajz modeli u drugim državama više cenjeniji nego kod nas. Marija ističe da želi da nauči žene da poštuju sebe i da budu najbolja verzija sebe, ma u koliko godina imale.

“Kod nas se i dalje smatra da plus sajz influenser promoviše nezdravo i da ima loš uticaj na mlade, a sve što prvenstveno ja želim da postignem jeste da naše žene nauče da vole sebe u bilo kojoj fazi da se trenutno nalaze, da uvek budete najbolja verzija sebe u toj fazi. Zato sam odlučila da pokažem ženama kako i na kojim način mogu da stilizuju sebe i da nošenje širokih majica i helanki nije jedina opcija za nas. Ako je tvoje telo veće u odnosu na telo tvoje drugarice ne znači da je manje vredno, ne znači da treba da bude manje voljeno ili poštovano.”, kaže ona.

 

Sa lošim komentarima, pa čak i uvredama sam se prvi put susrela na društvenim mrežama, a po mom mišljenju je to nedopustivo da dozvolite nekome da vas vređa. Tako da sam se jako zainatila da im pokažem svoju lepotu i vrednosti i da to što sam “debela” ne znači da nisam vredna poštovanja. Tako da je moje najpozitivnije iskustvo zapravo moj uspeh da me nakon što me upoznaju zaprate i počnu da podržavaju.”, rekla je Marija o negativnim komentarima sa kojima se redovno suočava na društvenim mrežama kao i većina influensera.

Marija ističe da je svet mode kod nas surov prema plus sajz modelima, te da bi bili plus sajz model svakako morate smršati za raliku od pravila koja važe u svetu.

“Koliko još godina treba da prođe da bi dizajneri i modni brendovi imali sve veličine u svojim radnjama? U svetu je to dosta drugačije, ali kod nas, da bi ste bili plus sajz model morate da smršate, da, tako su meni rekli kada sam konkurisala za plus sajz modela u jednoj našoj modnoj agenciji, pošto sam ja konfekciska veličina 48 a plus sajz model koji njima treba je do velicine 44. Tako da, ako jednog dana, kako mi to volimo da kažemo, naš brend dostigne veličinu i ime, a na tome svakodnevno radim, našim pistama će zasigurno hodati i modeli koji će nositi veličinu 26 kao i modeli koji će nositi veličinu 48-50.”, objasnila je influenserka.

Mnoge devojke zbog viška kilograma gube samopouzdanje, dok kod Marije to nije slučaj. Ona smatra da je ljubav prema sebi veoma bitna kad je reč o samopouzdanju.

“Jako je bitno da volite sebe, jer ako volite sebe voleće vas i drugi i odatle zapravo dolazi svo vaše samopouzdanje. Ono što mi najviše smeta kod devojaka jesu komentari na sopstveni račun kako su se ugojile i kako moraju da smršaju, kako im užasno stoji određeni komad garderobe… nesigurnost je jako loša.”, istakla je Marija.

“Ja nikada za sebe nisam rekla da sam debela i da mi se nešto ne sviđa, ono što se meni ne sviđa o tome razgovaram sama sa sobom, a u društvu samo o svojim vrlinama i onda vas ljudi tako i vide i onda će reći “ona tako zrači, njoj sve stoji, zna to da iznese”, višak kilograma apsolutno nema veze sa vašim samopouzdanjem. Sve što jednoj ženi treba da bi bila primećena i pozitivno komentarisana je čista kosa, uredni nokti i mirišljava garderoba, a to svako od nas može!”, objasnila je ona.

“Samopouzdanje nikada nije loša stvar, to što imate višak kilograma ne znači da ne vodite računa o sebi i o svom zdravlju. Kako vi vidite sebe tako će vas videti i drugi. Uvek radite na sebi i zacrtajte neki cilj, ali ako ste trenutno u fazi koja vam se baš i ne sviđa, ne znači da treba da se zapustite i da čekate da smršate kako biste bile srećne. Ne, sada baš u toj fazi budite srećne i budite najbolja verizija sebe. Gradite samopouzdanje i gde god se pojavite zasigurno ćete imati poštovanje”, zaključila je Marija za Blic Ženu.

(Blic zena / Stil Kurir)