Beba Rođena U 24. Tjednu, Veličine Lutke Barbie, Nakon Pet Mjeseci Odlazi Kući Iz Bolnice

Zanimljivosti

Beba Rođena U 24. Tjednu, Veličine Lutke Barbie, Nakon Pet Mjeseci Odlazi Kući Iz Bolnice

Djevojčica koja je rođena veličine lutke Barbie napokon odlazi kući nakon što je gotovo pet mjeseci provela u bolnici.

Shyne Graham rođena je prije vremena s 24 tjedna i 3 dana hitnim carskim rezom. Imala je samo 765 grama.

Njezina majka Phaebe Turner imala je spontani pobačaj oko Majčina dana 2022., a očekivala je i Shynea oko Majčina dana. Međutim, počela je krvariti i grčiti se nekoliko mjeseci prije termina.

“Sjećam se da sam se nakon operacije probudila u magli, a ljudi su govorili: ‘Čestitam’. Pitala sam, ‘Za što?’”, rekla je. “Bila sam šokirana”.

Phaebe nije mogla držati svoju kćer dva mjeseca
Shyne je morala disati kroz cijev u bolnici, a tijekom svog boravka borila se s tri infekcije, uključujući streptokok grla i E. coli.

“Bilo je teško”, rekla je Phaebe. “Plakala bih u autu ili bih plakala u kupaonici [na intenzivnoj njezi], ali ne pored nje”.

“Bila je tako mala. Ruka joj je bila veličine mog palca”, dodala je .

Međutim, Shyne se uspjela izboriti s infekcijama i narasla je na 4,5 kg tijekom svog šestomjesečnog boravka na neonatalnoj jedinici intenzivne njege (NICU).

Kad je otpuštena iz bolnice, medicinska sestra na odjelu NICU LaShon Pitter priredila je diplomu za Shyne, na kojoj je svirala pjesma “Pomp and Circumstance” dok je bila izgurana kroz ulazna vrata u svojim kolicima.

Voditeljica medicinske sestre rekla je: “Bilo je krvi, znoja i suza da se uvjerimo da je dobro. Da preživi svaku situaciju kroz koju prolazi”.

“Želim šetati uokolo sa Shyne na suncu i jedva čekam da je vidim u kolicima i autosjedalici”, rekla je njezina majka.

“Samo vidjeti te bebe koje su u početku male kao vaša šaka, a sada su bebe normalne veličine… to je nevjerojatno”, zaključila je. (novizivot.net)