“SMRAČILO SE I POČELO DA DUVA, OLUJA JE LOMILA DRVEĆE, KOLA I TERASE” Nevreme U Mirijevu Divljalo Je 20 Minuta I Napravilo Haos, Ovo Su Posledice (FOTO)

Region

“SMRAČILO SE I POČELO DA DUVA, OLUJA JE LOMILA DRVEĆE, KOLA I TERASE” Nevreme U Mirijevu Divljalo Je 20 Minuta I Napravilo Haos, Ovo Su Posledice (FOTO)

Nevreme koje je danas oko dva sata protutnjalo Mirijevom i Malim Mokrim Lugom napravilo je pravi haos. Apokaliptične fotografije i snimci preplavili su društvene mreže, a ništa manje dramatično nije ni na terenu, nekoliko sati kasnije.

Oborena stabla koje je olujni vetar iščupao iz zemlje napravila su haos na nekoliko saobraćajnica, pričinjavajući materijalnu štetu. U Ulici Teodora Mirijevskog ogromna grana platana se sručila na ulicu. Tom prilikom oštećen je jedan automobil, koji se i dalje nalazi pod krošnjom. Drvo je udarilo i na terasu stambene zgrade i skroz je uništio.

Prilikom pada drveta zakačeni su i strujni kablovi. Kako ističu stanovnici Mirijeva, bilo je strašno kao prošle godine.

“Nebo se smračilo, kao da je pala noć”
– Ležao sam u krevetu, odjednom je krenuo vetar. Prozor mi je bio otvoren. Nije prošao ni minut, a već je sve podivljalo. Nebo se smračilo, bilo je kao da je pala noć. Umalo i prozor nije razbilo. Kiša i vetar su pravili haos kao prošle godine. Čuo sam da je nešto puklo, nisam znao šta se dešava. Posle kad se sve završilo video sam da je zapravo pukla grana i pala preko ulice. Sreća da neko nije stradao, ovo je frekventna ulica. Šteta je, verujem, velika, automobil je još pod drvetom, a palo je i kod komšije na stan, celu terasu mu je razbucalo. Strašno – rekao je jedan od stanara za “Blic”.

Drugi je takođe podelio svoje iskustvo.

“Jedan auto je uništen, terasa je uništena”
– Oko 12 je počelo, samo se smračilo i počelo da duva. Nezapamćeno je bilo. Prošle godine bilo je za nijansu gore. Već viđeno, što se kaze. Ovaj kabl je od telefona, sreća što je bio tu, malo je pridržao granu. Jedan auto je uništen, terasa je uništena. Ona je, paradoksalno, sačuvala automobil od uništenja – isrpičao je za “Blic” drugi stanovnik Mirijeva koji je svedočio nezapamćenom nevremenu koje je danas pogodilo ovo beogradsko naselje.

Prema njegovim rečima, došli su radnici “Zelenila”, ali je vlasnik automobila zamolio i sugerisao da pažljivo seku, da mu grana ne bi sasvim uništila automobil.

Na sreću, u današnjem nevremenu u naselju Mirijevo nije bilo povređenih.

– Trajalo je oko 20 minuta. Kad sam izašao, nije mi bilo dobro od prizora. Prva misao mi je bila da ima problema, žrtava. Posle sam odahnuo – rekao je za “Blic” stariji Mirijevac.

Nevreme napravilo haos i na putu za Mali Mokri Lug
Na putu od Mirijeva do Malog Mokrog Luga, uočavamo još oborenih stabala. Na još dve lokacije nevreme je napravilo ršum, srećom bez materijalne štete.

U Petrarkinoj ulici grana je pala na kolovoz, po sredini, obuhvatajući padom i automobil. Nešto dalje, stablo se slomilo i palo pored stepenica koje vode ka zgradi. Na sreću, u trenutku pada nikoga nije bilo, iako je taj deo, kako kažu meštani, često pun dece i odraslih.

Bila sam na poslu, ćerka me je zvala, ona je bila kući. Vetar je duvao kao lud, uplašila se. Kada sam videla slike i snimke na internetu, uplašila sam se i ja. Nevreme je napravilo haos, pogledajte samo šta taj lim. Pored je igralište, fudbalski teren, deca se igraju, ne smem ni da zamislim šta bi se desilo… Sreća što nikoga nije bilo napolju. Kažu da je letelo. Kao da je bomba pala, tako se čulo, rekla mi je ćerka. Ne znam je l’ neko povređen, vidite da je sad zatvoreno, nema nikog. Hvala bogu što niko nije stajao ispred, mogao je da pogine – rekla je žiteljka Milena za “Blic”.

RHMZ je danas nizao upozorenja, a više o tome u posebnoj vesti.

Stravično nevreme pogodilo je Kragujevac. (blic.rs)