Otac zaboravio na ćerkicu (3) ispred kuće, umrla je u vrelim kolima: Tek posle 4 sata shvatio šta je napravio

Region

Otac zaboravio na ćerkicu (3) ispred kuće, umrla je u vrelim kolima: Tek posle 4 sata shvatio šta je napravio

Shvatio je da je njegova ćerka i dalje u vozilu tek kada ga je žena pozvala posle četiri sata da bi videla kako su

Trogodišnja devojčica umrla je u vrelom automobilu nakon što je otac zaboravio da je ostala vezana u autosedištu ispred porodične kuće u Arizoni.

Šarlot Džons je bila bolesna tog dana kada je otac Skot odvezao nju i njenu sestru u školu. Međutim, kada se vratio kući sa Šarlot na zadnjem sedištu, zaboravio je da je nije ostavio u školi tog jutra.

Otac je nakon toga počeo da radi iz kancelarije u kući, dok je temperatura bila oko 36 stepeni. Shvatio je da je njegova ćerka i dalje u vozilu tek kada ga je žena pozvala posle četiri sata da bi videla kako su.

Nažalost, za devojčicu je tada bilo kasno.

Mama Anđela prisetila se kako se njen muž pogubio kada je shvatio svoju grešku.

“Odjednom sam čula paniku u njegovom glasu. Pomislila sam da je ušao u bazen ili tako nešto, ali onda mi je rekao da misli da je nije ni uzeo iz auta”, rekla je Anđela Džons za medije.

Odmah je istrčao ispred kuće i pozvao pomoć, ali devojčica je umrla u vrelim kolima.

Stručnjaci uporno upozoravaju da se povede računa kada su napolju velike temperature i da se deca nikako ne ostavljaju sama u kolima.

Dženet Fenel, osnivač Kids and Car Safety, grupe koja prikuplja podatke o smrti dece u vrućim automobilima, kaže da se oko 55% smrti dece u vrućim automobilima može pripisati tome što su deca nesvesno ostavljena u vozilima.

Grupa je zabeležila najmanje 1.083 smrtna slučaja u vrućim automobilima od 1990. do 2023. godine, sa 29 smrtnih slučajeva prošle godine i 36 smrtnih slučajeva u 2022. Letnji meseci su najzastupljeniji. (Telegraf.rs)