U domu roditelja Šejle Zonić: “Uvijek smo insistirali na njenom obrazovanju”

Showbizz

U domu roditelja Šejle Zonić: “Uvijek smo insistirali na njenom obrazovanju”

U selu Gornji Kamengrad, tačnije u zaseoku Hatiraj, desetak kilometara od Sanskog Mosta, žive Refik i Nevza Grgić, roditelji Šejle Zonić, sjajne pjevačice koja je nedavno pobijedila na 17. regionalnom takmičenju “Zvezde Granda”.

Šejla je od početka natjecanja pokupila simpatije brojnih fanova koji su je odmah svrstali među jednu od glavnih kandidatkinja za pobjedu, što je na kraju, ubjedljivim brojem osvojenih glasova publike, i potvrdila.

Ova lijepa Sanjanka sa adresom boravka u Tuzli je svojim muzičkim nastupima, interpretacijama i ukupnom pojavom osvojila srca publike u regionu, a veliku podršku tokom finalne večeri imala je od svojih roditelja, čiji su dom “Nezavisne” posjetile.

“Što se tiče boravka u Beogradu, moram reći sve najljepše. Organizacija je bila na vrhunskom nivou, direktor Popović i svi mentori bili su uz kandidate i svima davali veliku podršku. Na kraju je bilo mnogo emocija, suza radosnica kada je Šejla pobijedila i to je jedan doživljaj koji se događa jednom u životu”, kaže Refik Grgić.

Dodaje kako je njihova kćerka najveću podršku imala u svome suprugu Arminu, te mu zahvaljuju za sve što je uradio za nju.

“Arminu želimo čestitati na svemu, a mi smo uvijek tu za Šejlu, tako je bilo od trenutka kada se rodila pa evo sve do sada. Uvijek smo joj govorili da će imati našu podršku bilo što da izabere u životu i hvala Bogu istrajali smo u svemu. Bilo je uspona i padova, ali svaka staza ka uspjehu je posuta trnjem”, kaže Šejlina majka.

Prisjeća se kako je ona bila muzikalna i zaljubljena u pjesmu od malih nogu i da je najviše voljela pjevati u automobilu kada bi negdje putovali.

“Sjećam se, bila je treći razred osnovne škole i jednog dana poslije nastave dotrčala je sva zadihana s molbom da je prijavimo na takmičenje ‘Djeca pjevaju proljeću’. Prijavili smo je i osvojila je tada glas publike. Nešto kasnije na takmičenju pjevača amatera ‘Zlatni glas Sanskog Mosta’ osvojila je prvo mjesto i od tada je neprestano nastupala na takmičenjima i priredbama”, prisjeća se Nevza.

Dodaje kako ju je u muzici često podržavao i Kemal Malovčić, čuveni pjevač narodne muzike i Šejlin ujak, s kojim je često uglas pjevala kada je bila djevojčica.

Supružnici kažu kako su uvijek insistirali na njenom školovanju i tome da završi obrazovanje, a nakon što je okončala osnovnu i nižu muzičku školu, odsjek klavir, u Sanskom Mostu, upisala je srednju muzičku školu u Bihaću i tamo nastavila obrazovanje.

“Bila je jedan od kandidata za učenika generacije, ali je, čini mi se, imala jednu četvorku u drugom razredu, pa je nisu izabrali. Nikada s njom nismo imali problema, u svemu smo se slagali, slušala nas je i nikada nije niti jednu odluku donijela a da se nije konsultovala s nama. Tako je bilo i s njenom odlukom da upiše muzičku akademiju u Sarajevu”, kaže Grgić.

Dodaje kako je bilo i teških trenutaka u tom periodu, jer je imao težak infarkt, zbog čega je bio prisiljen zatvoriti firmu i penzionisati se prije vremena. Grgić se prisjeća kako je tada bilo poteškoća s finansiranjem Šejlinog školovanja, ali da je ona bila spremna da se odrekne svakog komoditeta samo da bi završila fakultet.

Sama pjevačica se u svojim intervjuima prisjećala tog vremena ističući da je nije sramota priznati kako su joj nekada jedini obrok bili pirinač i kečap.

“Već na drugoj godini akademije nju su zapazili ovi iz ‘Divanhane’ i nagovarali su je da krene pjevati s njima. Međutim, mi smo insistirali da prvo završi fakultet i ona je to poslušala. Poslije toga im se priključila i kaže kako joj je to bilo veliko iskustvo u životu”, prisjeća se Grgić. Također, treba istaći kako supružnici, pored Šejle, imaju i dvije starije kćerke koje su udate i žive u inostranstvu, te se prisjećaju kako je Šejla, kao najmlađa, uvijek bila okružena ljubavlju i pažnjom.

“Ona je bila mezimče svima, prva kćerka je starija od Šejle 13, a ova srednja 10 godina, tako da je ona stalno bila u centru pažnje. Nismo nikada bili za to da ide na velika takmičenja, jer smo se bojali za svoje dijete. Ja sam odrasla u muzičkoj porodici i znam kakav je to kruh. Kada su nam ona i Armin rekli da žele da se prijavi na ‘Zvezde Granda’, bili smo iznenađeni, ali smo sve prepustili njima. I tako, desilo se, pobijedila je, svi kažu da je bila najbolja, a za nas je uvijek najbolja”, kaže Nevza.

Grgići žele zahvaliti svima koji su podržali njihovu kćerku, počevši od rukovodstva ovog velikog takmičenja, pa do običnih ljudi koji su glasali za Šejlu i njenu pobjedu.

“Evo, moram se prisjetiti mog komšije Rahima, koji nam je pričao da zamalo što nije doživio srčani udar u finalnoj večeri kada se odvijalo glasanje, a da je, kada je izašao napolje, cijeli Hatiraj gorio, kao da je Nova godina”, priča Refik.

Inače, Grgići kažu da ne žele komentarisati druge stvari koje nisu vezane za muziku, a zbog kojih se digla velika prašina po društvenim mrežama.

Velika muzička karijera je tek pred Šejlom Zonić, koja je u proteklom periodu stekla i titulu magistra muzike, te se na samom takmičenju izdvajala od ostalih kolega po svome obrazovanju.

Ovom prilikom treba istaći kako će Sanjani imati priliku da je vide i čuju na velikom koncertu koji će se održati povodom 80. godišnjice NK Podgrmeč. Šejla će nastupiti 28. jula ove godine skupa sa kolegom Mirzom Selimovićem na gradskom stadionu u njenom rodnom gradu. (krajina.ba)