Napao suprugu, pa ga ona pretukla: Završio ispred Doma zdravlja

Region

Napao suprugu, pa ga ona pretukla: Završio ispred Doma zdravlja

Nanijela mu je višestruke povrede, a potom ga dovezla na ulaz Doma zdravlja i izbacila iz vozila

Muškarca, koji je jutros sa povredama po cijelom tijelu pronađen na ulazu u Dom zdravlja u Bosanskoj Gradišci, pretukla je supruga koja je privedena u policiji na ispitivanje, saznaje ATV.

 

Nezvanično saznaju da je policiji prethodno prijavljeno nasilje u porodici, odnosno da je 49-godišnjak napao svoju suprugu. Nešto kasnije osumnjičeni nasilnik je postao žrtva.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je 49-godišnjak prvo nasrnuo na svoju suprugu, te da mu je ona uzvratila. Nanijela mu je višestruke povrede, a potom ga dovezla na ulaz Doma zdravlja i izbacila iz vozila. Tu ga je pronašao portir koji je sve prijavio policiji. Njemu je pomoć ukazana u gradiškoj bolnici, a navodno je po tijelu imao i rane od noža.

Pretučeni muškarac je odbijao da sarađuje sa istražnim organima, ali se operativnim radom došlo do saznanja da mu je povrede nanijela supruga. Ona je privedena i slučaj je zasada kvalifikovan kao nasilje u porodici – kaže izvor blizak istrazi.
U PU Bosanska Gradiška za ATV je potvrđeno da je slučaj prijavljen, te da je u toku rad kako bi se rasvijetlile sve okolnosti ovog događaja. O događaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci. (avaz.ba)