“Ja Sam Muslimanka Iz Bosne I 4 Godine Sam ŽIVELA KOD POPA”: Evo Šta Joj Je Govorio DOK JE KLANJALA I Kako Se Ponašao Prema Njoj!

Zanimljivosti

“Ja Sam Muslimanka Iz Bosne I 4 Godine Sam ŽIVELA KOD POPA”: Evo Šta Joj Je Govorio DOK JE KLANJALA I Kako Se Ponašao Prema Njoj!

Ziba je četiri godine živela u Austriji i ništa ne bi bilo neobično da kuća u kojoj je bila nije pripadala popu. Ona je ispričala kako je sve odvijalo, te je otkrila da li je smela da sprovodi svoje religijske običaje u kući jednoj hrišćanina.

“Živela sam tamo u popovoj kući. Nije mi niko moju nošnju branio, ni maramu ni muslimansku haljinu. Četiri godine sam u popovoj kući živela”, rekla je Ziba.

Prema njenim rečima, ovaj period joj je ostalo u prelepom sećanju i sa osmehom se priseća kako se pop ponašao prema njoj.

“Rekao mi je pop: Majko ti svoje običaje provodi, a ja ću svoje. Kad sam klanjala on mi kaže: “Pametno majko, ti svoje, a i ja ću svoje”. Poštovao je moju veru i ja sam njegovu. Niko se nikome nije mešao u običaje, čak sam sa njegove strane imala podršku. Ni u jednom momentu se nisam osećala ugroženo ili diskriminisano”, istakla je ona.

Kako kaže, u njegovoj kući joj ništa nije falilo, ali je ostala praznina u srcu za Bosnom i rodnim krajem.

“Kad dođe pop s liturgije kaže mom mužu: “Dedo, napravi nam kafu, nena klanja, a da mi sednemo i da se ispričamo”, prisetila se Ziba za kraj.(zena.blic.rs)