Udavio baku, umotao je u ćebe i zakopao pored reke, pa delio apel da je nestala: Dve godine od užasa u Šapcu

Region

Udavio baku, umotao je u ćebe i zakopao pored reke, pa delio apel da je nestala: Dve godine od užasa u Šapcu

Zločin je otkriven kada je Desimira supruga prijavila da ju je pretukao

Desimir Č. (34) iz Šapca uhapšen je pre godinu dana zbog sumnje da je 26. jula 2022. godine ubio svoju baku Fadilu (75), a potom delio apele po mrežama da mu neko javi ako je vidi, jer je, kako je objavljivao – “nestala”.

Desimir je, navodno, potpisao ugovor o doživotnom izdržavanju bake, tačnije, da vodi računa o njoj dok je živa, a da kada ona umre da on nasledi sve što baka ima. Međutim, on ju je ugušio, umotao u ćebe, stavio u gepek i odvezao u selo Drenovac.

 

Tamo je zakopao u rupu pored reke i ćutao godinu dana.

Zločin je otkriven kada je Desimira supruga prijavila da ju je pretukao.

“Policija je sve vreme sumnjala da je on ubio baku, ali nije postojao nijedan dokaz. Međutim, kada ga je supruga prijavila za nasilje, on je sam priznao u policiji da je ubio baku. Potom je odveo policiju na mesto na kojem je zakopao”, rekao je prošle godine sagovornik iz istrage.

Inače, Desimir je odrastao sa bakom koju je ubio, tačnije, ona ga je odgajila, njegov otac ima još četvoro njih, ali sa sve različitim ženama.

Potraga za staricom
Pre skoro 2 godine redakciji “Telegraf.rs” javili su se sin i unuk “nestale” starice i zatražili da im pomognemo u pronalaženju.

– Vrata kuće u kojoj je živela su bila zaključana, lupali smo, niko nije otvarao pa su došli policajci i vatrogasci i ušli kroz prozor. Majka nije bila u kući – ispričao je tada sin Zoran.

U kući su pronađena njena dokumenta, račun iz prodavnice u kojoj je pre podne kupila hranu i potvrda iz menjačnice gde je razmenila devize. U dvorištu je bio i bicikl kojim je obično odlazila do grada, pa su zaključili da je kuću napustila pešice.

– Tražili smo je intenzivno prva dva dana po gradu, na obali Save i gde sve nismo bili, a onda smo nestanak prijavili i policiji. Pokušali smo i sa objavom preko društvenih mreža nadajući se da će neko da je primeti – rekao je tada Zoran.

Baka je živela sama u kući koja se nalazi u istom dvorištu u kojem je kuća u kojoj živi unuk Desimir Č. sa suprugom. Oni su je svakodnevno viđali i brinuli o njoj, a ona je kod njih često dolazila.

– Ništa nije slutilo da će otići od kuće. Bila je zaboravna i često nije mogla da se seti gde je ostavila stvari. Nebrojeno puta smo menjali brave kada izgubi ključeve. Patila je od demencije i koliko smo mogli ubeđivali smo je da redovno pije lekove – ispričao je tada Desimir.

Inače, on je od ranije poznat policiji. (Telegraf.rs)