Stigle Predivne Vesti! Sakupljen Novac Za Branku Čiji Je Sin Prodavao Krofne U Beogradu Za Njeno Lečenje

Region

Stigle Predivne Vesti! Sakupljen Novac Za Branku Čiji Je Sin Prodavao Krofne U Beogradu Za Njeno Lečenje

Branka je otkrila da ima tumor nakon što je više od tri godine trpela bolove

Cela Srbija videla je sliku dečaka koji prodaje mafine, krofne, slatkiše i igračke na ulici kako bi prikupio novac za lečenje svoje majke. Novac su, u drugim delovima Beograda, skupljali njegov brat i drugari. Branki Dejanović Bošković je za lečenje falilo oko 10.000 evra, a danas su pristigle radosne vesti – novac je prikupljen!

“Dragi prijatelji! Želim svima da se zahvalim na nesevičnoj podršci! Novac je skupljen, idemo u Nemačku! Hvala, hvala, hvala!”, napisala je Branka na svom Fejsbuk profilu.

Nju, kako je ranije objasnila za Telegraf.rs, nakon sakupljanja novca, čeka proizvodnja vakcine koja se pravi od tkiva tumora koji joj je izvađen i koja će osposobiti imuni sitem da se bori baš protiv tumora koji ima.

– To što me čeka je proizvodnja vakcine koja se pravi na osnovu tkiva tumora koji je meni izvađen na operaciji i od samog tog tkiva koriste se te maligne ćelije da se napravi vakcina koja će osposobiti imuni sistem da se baš protiv tih malignih ćeija bori, tako da prepozna upravo taj konkretan tip tumora i da ga uništi. Sama intervencija nije teška, to je vakcina kao i bilo koja druga. Nema neke nus pojave, to je potpuno prirodno jer se pravi od prirodnog tkiva bez obzira što je to tkivo maligno. To nije ništa naporno, napornije će biti izdržati put dotle jer se vakcina prima iz deset doza, znači deset puta treba otići u Nemačku i vratiti se i treba sačekati još 3 – 4 meseca da se proizvvede vakcina. Pošto ja nemam nikakvu drugu terapiju mi možemo samo da se nadamo da će moje stanje za 3 – 4 meseca biti jednako dobro kao sadašnje jer bih sad u ovom trenutku taj put koji ne traje predugo avionom mogla da podnesem. E sad ako bi bolest nastavila da napreduje i stanje se pogoršavalo onda bi možda i to bilo teško – ispričala je Branka.

Godinama trpela bolove
Sa bolovima se borila više godina, ali je tek 2022. saznala sa čime se zaista bori. Nakon specijalističkog pregleda uočena je promena u omotaču išijadikusa za koju je procenjeno da je benigna. Iste godine učinjeno je operativno lečenje, ali tumor nije mogao biti u potpunosti otklonjen nakon čega je započeto lečenje hemoterapijama i zračenje x nožem.

2023. godine došlo je do recidiva bolesti nakon čega je učinjena još jedna operacija prilikom koje nije postojala mogućnost uklanjanja celog tumora.

U decembru iste godine uočene su metastatske promene na plućima koje su zračene x nožem, a uočene su promene i u karlici. Analize biopsije poslate su na kliniku u inostranstvu gde je planiran nastavak lečenja imunoterapijama u obliku peptidne vakcine.

Bolove je trpela tri i po godine, nakon čega je dobila konačnu dijagnozu. Samo mesto tumora je neobično i jedinstveno, te je bilo prirodni da nikom od lekara nije ni palo na pamet da ga tu traže, jer takvih slučajeva ranije nije bilo. Ona tumor ima u omotaču išijadikusa. (Telegraf.rs)