Monikin nestanak roditelji nisu prijavili 2 godine: Imala je 16 kad su komšije videle u čiji auto ulazi, a istina boli

Svijet

Monikin nestanak roditelji nisu prijavili 2 godine: Imala je 16 kad su komšije videle u čiji auto ulazi, a istina boli

Često se u medijima pojavljuje vest da je neka devojčica nestala, da je oteta ili da joj nema traga. Te 1992. godine, kad je Monika nestala, ceo grad je bio u šoku.

Monika Danijels poslednji put je viđena jednog dana u junu 1992. godine, nije imala ni punih 16 godina, ali ono što se zaista dogodilo ostaje misterija.

Kako je okolina opisivala malu Moniku?

Prijatelji i porodica opisali su Moniku kao osobu koja je uvek želela da pomaže drugima – čak je planirala da postane lekar. Opisivali su je kao vedru i pozitivnu osobu, iako je njena okolina znala da je ona u lošim odnosima sa svojom porodicom.

Monika se suprotstavljala strogim pravilima svojih roditelja, za koje se ispostavilo da ni najmanje nisu bili pravedni prema njom. Kad se njena majka razvela od njenog oca, ponovo se udala za svog kolegu.

Pričalo se da se posvađala sa očuhom na dan kad je nastala

Po svedočenju Monikine sestre Anželike, njihov očuh nije bio brižna osoba prema njima. Takođe je pričala da se posvađala sa svojim očuhom na dan kada je nestala, a neki sumnjaju da je on umešan.

Šta god da se dogodilo Moniki Danijels, njeni roditelji nisu prijavili njen nestanak dve godine nakon njenog nestanka. Takođe su se suočili sa optužbama za zlostavljanje od strane njihove druge ćerke, Anželike Ramo, koja godinama govori svoju istinu i pokušava da raskrinka slučaj Monike.

Monika Danijels poslednji put je viđena 2. juna 1992. godine

Monika Danijels poslednji put je viđena 2. juna 1992. godine kada je, prema izveštajima, komšija video kako ulazi u plavi Ševrolet sa svetlijim čovekom ispred njene kuće. Monikin 16. rođendan bio je samo dve nedelje kasnije.

Njena majka, Kendis Danijels, njena sestra, Anđelika Ramo, i njen brat, Brajan Danijels, bili su na putovanju sa crkvenim horom u to vreme. Njen očuh, poveo je svoje druge sinove iz prvog braka na pecanje tog dana. Prema rečima Anđelike, ostatak porodice nije ni znao da je Monika nestala dok ih očuh nije pokupio sa njihovog putovanja sa horom. Kada su ušli u auto, očuh je jednostavno rekao: “Otišla je opet Monika.”

Po povratku kući, Anđelika Ramo se prisetila da je njihov obično besprekorno čist stan tog dana bio prepun pivskih flaša na podu i opušaka cigareta na kaminu.

Takođe je izjavila da ni očuh ni majka nisu delovali posebno zabrinuto zbog Monikinog nestanka. Napomenula je da je majka bila neuobičajeno tiha i zamišljena tokom putovanja sa horom.

Monikini roditelji nisu prijavili njen nestanak dve godine

Šest meseci nakon što je Monika Danijels nestala, njena tetka, Lesli, pokušala je da kontaktira Nacionalni centar za nestalu i eksploatisanu decu kako bi pomogli u potrazi za njom. Lesli je navodno tražila od Monikine majke policijski izveštaj, ali ga nikada nije dobila.

Lesli je ubrzo otkrila majci i očuhu da nikada nisu podneli prijavu o nestanku svoje ćerke. Rameu se kasnije prisetila da su njeni roditelji rekli: “Ako Monika želi da bude ovde, bila bi.”

Majka i očuh su na kraju podneli prijavu o nestanku Monike 1994. godine, kao i za Anđeliku Ramo, koja je pobegla iz Oklahome da bi živela sa tetkom u Mičigenu.

Monika je pobegla od kuće neposredno pre svog nestanka

Neposredno pre svog nestanka u junu 1992. godine, par meseci pre toga, Monika je pobegla od kuće i nisu znali za nju nekoliko dana. Ostala je trudna, a roditelji su je navodno prisilili da prekine trudnoću, što ju je nateralo da napusti dom.

Monikini roditelji su odmah započeli iscrpnu potragu za svojom ćerkom. Prijateljica Monike ju je konačno ubedila da se vrati kući nakon što je nekoliko dana boravila kod druge prijateljice. Ovaj prvi pokušaj bekstva od kuće bio je očigledno razlog zbog kojeg se roditelji nisu odmah zabrinuli zbog njenog nestanka.

Prazna kutija od testa za trudnoću navodno je pronađena u kući Danijelsovih tog dana kad je Monika nestala, što je dovelo do spekulacija da je možda namerno ponovo pobegla od kuće.

Majka Monike Danijels, Kendis, navodno je primila telefonski poziv i pisma od Monike nakon njenog nestanka

Nakon šest meseci bez ikakvih vesti od Monike, Kendis je tvrdila da je primila telefonski poziv od svoje ćerke. Dva pisma su takođe stigla na adresu porodice Danijels sa pečatom iz Teksasa i delovala su kao da ih je napisala Monika.

U pismima je bilo objašnjeno da sada ima ćerku po imenu Čelsi i da se udala. Prema pismima, Monika se preselila na Aljasku, ali je putovala sa svojim novim mužem i ćerkom. Anđelika Ramo je kasnije rekla svojoj tetki Lesli da su telefonski poziv i pisma bili prevara.

Monikin očuh je naterao njenu sestru da piše lažna pisma

Tetka Lesli je bila sumnjičava prema pismima koja su navodno napisana od strane Monike i tražila je da se uradi poređenje rukopisa. Međutim, pre nego što su pisma mogla biti analizirana, porodica Danijels je prijavila da su im lopovi upali u kuću i ukrali pisma, zajedno sa nekim elektronskim uređajima.

Tek kada je Ramo otišla u Mičigen, priznala je Lesli da je ona pisala pisma pretvarajući se da je njena sestra. Ramo je izjavila da joj je očuh Čak rekao da je Kendis suicidalna i da ju je očuh prisilio da napiše pisma “kako bi se ona osećala bolje.” Očuh je čak otišao toliko daleko da ih pošalje iz Dalasa kako bi imali pečat iz Teksasa.

Ramo je kasnije izjavila: “Odveo me je u prodavnicu i izabrao papir za pisanje pisma. Rekao mi je šta da napišem. Ja sam jednostavno bila prisiljena sa njegove strane da to uradim”. Rekla je i da se osećala krivom zbog pisanja pisama, iako je tada bila dete.

Očuh i majka su navodno mentalno i fizički zlostavljali decu

Ramo i njen brat Endru su izjavili da su očuh i majka bili verbalno i fizički nasilni. Nakon što je uzela autobus iz Oklahome za Mičigen, Ramo je kontaktirala Službu za zaštitu dece kako bi podnela prijavu za zlostavljanje protiv svojih roditelja. Imala je samo 15 godina u to vreme.

Do tada, porodica Danijels je podnela prijave za nestale osobe za Moniku i Ramo i pokušavali su da Ramo vrate u Oklahomu. Sudija je kasnije odbio zahtev zbog zabrinutosti za ličnu dobrobit Ramo.

Tokom istrage o Monikinom nestanku i optužbama za zlostavljanje, i očuh i majka su navodno odbili da se podvrgnu testu na poligrafu. U to vreme, Čak je takođe priznao da su lažna pisma i telefonski poziv bili od Monike. Par je na kraju prihvatio optužbe za zlostavljanje dece bez priznanja krivice.

Ramo je izjavila da je, pored zlostavljanja od strane očuha i majke, Moniku takođe s*ksualno zlostavljao njen biološki otac, koji je kasnije osuđen za seksualno zlostavljanje.

Monikini roditelji su navodno izbrisali sve dokaze o njenom postojanju iz svog doma

Nakon Monikinog nestanka, Ramo je izjavila da njoj i njenoj braći nije bilo dozvoljeno da pričaju o svojoj sestri. Čak i Kendis, očuh i majka su takođe navodno izbrisali sve znakove Monike iz kuće, čak su išli toliko daleko da su napravili nove porodične fotografije kako bi zamenili one koje su uključivale Moniku.

Prema Ramo, nakon što je Čak zamenio porodične fotografije, pogledao je nove i rekao koliko je sve bolje i “mirnije”.

Čak Danijels je odveo svoje sinove na pecanje u vreme kada je Monika nestala

Čarls Jr. i Endru Danijels se sećaju da ih je njihov otac odveo na pecanje na dan kada je Monika nestala. Iako je porodica redovno išla na pecanje, navodno je tog dana padala kiša. Prema Endruu, Čak nije poneo pecaljke i umesto toga je vozio dva sata kako bi kupio brzu hranu pre nego što su se vratili kući. Dečaci su potom morali da čekaju u kolima sat vremena.

Nakon što su dečaci ušli u kuću, Čak je rekao da ide da traži Moniku i navodno je zaključao sinove u spavaću sobu na dva dana dok je bio odsutan.

Takođe se spominje naftni bure u zadnjem delu Čakovog kamioneta u vreme kada je Monika nestala.

Monikina braća imaju različita sećanja na poslednji put kada su je videli

Čarls Danijels Jr. je izjavio da je zagrlio Moniku pre nego što su otišli na pecanje. Čak se seća da je Monika rekla da želi da ide sa njima, ali nije mogla.

S druge strane, Endru Danijels je imao mnogo mračnije sećanje na dan kada je njegova sestra nestala. U 2013. godini, Endru je imao nekoliko povraćenih sećanja na 2. jun 1992. godine nakon što je video snimke svog rodnog grada koji je uništen u tornadu. Endru se prisetio da je Čak rekao dečacima da se oproste od Monike kroz vrata njene spavaće sobe. Vrata su bila blago odškrinuta i Endru je video Moniku na podu, sedeći prekrštenih nogu, ali nepomičnu.

Endru je izjavio da je, nakon što su se vratili sa putovanja i čekali u kolima.

Tetka Monike Danijels se uključila u potragu i čak angažovala proricatelje

U avgustu 1994. godine, Lesli Ventrik je otišla u Oklahomu sa proročicom Liz Mehan kako bi potražili Monikino telo. Mehan, koja je tada radila na slučaju O. Džej Simpsona, bila je jedna od tri proricateljke sa kojima je Ventrik sarađivala na rešavanju Monikinog nestanka.

Sve tri proročice su se složile da je Monika bila zadavljena i da će njeno telo biti pronađeno u ruralnom području nedaleko od vazduhoplovne baze Tinker, gde su Čak i Kendis bili zaposleni.

Dok su pretraživali područje, Ventrik i Mehan su pronašli ostatke štale, kao i crvenu torbicu, koju su sve tri proročice vizualizovale. Međutim, nisu uspeli da pronađu Monikino telo ispod gomile dasaka i otpada gde su verovali da je stavljena. Ventrik je tada izjavila da policija nije želela da joj pomogne u pretrazi tog područja.

Čak i Kendis Danijels negirali su tvrdnje svoje dece

Nekoliko godina nakon Monikinog nestanka, Čak i Kendis su tvrdili da je njihova ćerka pobegla od kuće. Takođe su negirali optužbe Ramo i Endrua da su bili nasilni prema svojoj deci i da su na bilo koji način umešani u Monikin nestanak. Kendis je o slučaju rekla: “Šta god da se desilo, to je u Božijim rukama.”

Čak i Kendis su takođe doveli u pitanje pouzdanost izjava Ramo i Endrua. Tvrdili su da je Ramo bila mentalno nestabilna i da su oboje imali problema sa zloupotrebom nedozvoljenih supstanci. Anđelika i Endru su negirali ove optužbe.

Monikina sestra, Anželika Ramo, detaljno je opisala slučaj na Reditu 2021. godine

Godine 2021, Anđelika Ramo je ostavila odgovor u Redit temi o Monikinom slučaju. U odgovoru je navela da su Kendis i njihov biološki otac oboje s*ksualno zlostavljali svoju decu.

Nastavila je da kaže da je Monikina šira porodica suočila Kendis nakon Monikinog nestanka. Kendis im je rekla da Ramo laže o zlostavljanju i mogućem ubistvu Monike. Čak je navodno u to vreme napustio grad i otišao u Čikago kako bi se ubio, ali se vratio kući nakon što je video viziju Isusa Hrista.

Na kraju posta, Anđelika Ramo navodi da veruje “bez ikakve sumnje da je Čak ubio Moniku.”

U postu je zaključila: “U miru sam sa time što sam autsajder – jer sam barem rekla istinu.” (stil.kurir.rs)