Kako su Bosanci i Krajiškinje dominirale u Beogradu i osvojile Zvezde Granda

Showbizz

Kako su Bosanci i Krajiškinje dominirale u Beogradu i osvojile Zvezde Granda

Veliko regionalno takmičenje mladih talenata Zvezde Granda ove je godine privuklo posebnu pažnju u Bosni i Hercegovini.

A kako i ne bi, kad su od samoga početka takmičari i takmičarke iz naše zemlje ostavili najbolji dojam i jednostavno izdominirali.

Tomom devet mjeseci, do finala najviše su pokazali upravo naši takmičari i čak se njih devet našlo meďu dvadest finalista.

Sidik, Dino, Rijad, Antonija, Dejan, Mirza i drugi bili su veoma tražena imena.

Ali, poseban značaj ostavile su dvije Krajiškinje koje su i otišle najduže- Ðula Drini do 6 najboljih i Šejla Zonić koja je osvojila ovogodišnje takmičenje.

Pjesmom Ne dam srcu da me boli, izdominirala je i zadnjem ovogodišnjem pojavljivanju i zasluženo pobijedila.

Ovako je izgledalo sinoć: Dvadeset najboljih nakon devet mjeseci borbe i zalaganja, stiglo je do finalne noći.
Nakon prvog izvođenja, prvog kruga, njih 12 je otišlo dalje, u drugi krug, a to su: Dino Suljić, Melisa Zijadić, Sidik Šabanović, Antonija Čerkez, Šejla Zonić, Rijad Rahmanović, Miki Sekulovski, Janko Jankov, Andrijana Petrušovska, Petar Krekić, Đula Drini i Dejan Dačević.

A onda nakon drugog kruga ostalo je šest kandidata: Miki Sekulovski, Đula Drini, Melisa Zijadić, Antonija Čerkez, Andrijana Petruševska i Šejla Zonić. Tri kandidatkinje iz Bosne i Hercegovine, dvije iz Makedonije i još jedan muškarac, Miki Sekulovski. kao jedini muškarac koji je ostao u ovoj fazi takmičenja.

Nakon što su se predstavili još jednom pjesmom, Saša Popović je pročitao imena troje njih koji idu u superfinale.

To su: Andrijana Petruševska, Miki Sekulovski i Šejla Zonić. Bilo je ovo iznenađenje za mnoge, ali su glasovi publike ovako odlučili.

Nakon još jedne pjesme i nastupa svih troje kandidata, ostalo je da se svi zajedno sa drugim predstavnicima žirija i organizatora nađu na velikoj bini i Saša Popović je pročitao glasove publike.

Šejla Zonić je dobila najviše glasova publike i na kraju, zasluženo pobijedila u ovom važnom, regionalnom takmičenju.

Čestitamo Šejli, kao i svim ostalima takmičarima i želimo im sve najbolje u životu i radu. Našu Ðulu i Šejlu nastavićemo podržavati i vjerujemo da će ostvariti vrhunske karijere. (Izvor: Cazin.net)