Muž Pretukao Suprugu I Natjerao Je Da Lažno Prijavi “Ljubavnika”

Region

Muž Pretukao Suprugu I Natjerao Je Da Lažno Prijavi “Ljubavnika”

U naselju Mutnik u Cazinu desio se ozbiljan slučaj porodičnog nasilja, koji je izazvao osudu lokalne zajednice. Prema dostupnim informacijama, muškarac je pretukao svoju suprugu i potom je natjerao da policiji lažno prijavi navodnog ljubavnika.

Incident se dogodio kada je suprug, u napadu ljubomore, fizički napao svoju suprugu. Nakon napada, natjerao ju je da pozove policiju i prijavi muškarca za kojeg on sumnja da ima romantičnu vezu s njom. Uplašena i povrijeđena žena, pod pritiskom muža, učinila je kako joj je naređeno.

Policija je brzo reagovala na prijavu i privela muškarca koji je bio lažno optužen za napad. Međutim, nakon istrage i saslušanja, utvrđeno je da privedeni muškarac nije imao nikakve veze s nasiljem. Istovremeno, pretučena žena je priznala da je bila prisiljena na lažno prijavljivanje od strane svog muža.

Nakon priznavanja istine, žena je prevezena u Dom zdravlja Cazin gdje su joj konstatovane lakše tjelesne povrede. Policija je protiv nasilnog muža pokrenula istragu zbog počinjenog porodičnog nasilja i prisiljavanja na lažno svjedočenje.

Ovaj slučaj naglašava važnost brzog i efikasnog djelovanja policije u situacijama porodičnog nasilja, kao i potrebu za podrškom i zaštitom žrtava. U međuvremenu, pretučena žena se oporavlja od povreda, dok se očekuje pravna akcija protiv njenog muža za nasilje i zlostavljanje. (Izvor: DI)