REKAO, PA POREKAO! “OBE IZJAVE SRĐANA JANKOVIĆA SU ISTE TEŽINE PRED ZAKONOM”: Glavni tužilac iz Zaječara o slučaju male Danke!

Svijet

REKAO, PA POREKAO! “OBE IZJAVE SRĐANA JANKOVIĆA SU ISTE TEŽINE PRED ZAKONOM”: Glavni tužilac iz Zaječara o slučaju male Danke!

Glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, Miodrag Canović, koje vodi istragu o ubistvu u Banjskom polju kod Bora, kaže za Kurir “da tužilaštvo u ovom trenutku ne zna kakva će optužnica protiv Srđana Jankovića biti podignuta”.

Janković je u policiji nakon hapšenja priznao da je Danku udario kolima, a onda je odlučio da se na saslušanju u tužilaštvu brani ćutanjem i to sve do 4. juna, kada je kategorički negirao izvršenje krivičnog dela.

– Pred zakonom su obe njegove izjave iste težine, jer ih je obe dao pred svojim advokatom, i izjava data u policiji u kojoj je priznao zločin, i izjava koju je sad dao pred tužilaštvom da devojčicu nije ni video. Činjenica je da će Viši sud biti taj koji će izabrati hoće li uzeti izjavu koju je dao u policiji ili onu koju je dao u tužilaštvu, jer ćemo mi obe njegove izjave uz optužnicu dostaviti sudu – rekao nam je Canović.

Janković je, da podsetimo, u tužilaštvu rekao da povlači “svaku svoju reč” koju je prethodno ispričao u policiji.

– Objasnio je šta je radio u Banjskom polju gde je devojčica 26. marta nestala i priznao je da je pio alkohol. Priznao je i da je bio za volanom “fiat pande”, koja je službeno vozilo, kao i da se automobil kretao baš tim putem, koji je naveden kao mesto na kom je Danka udarena kolima, ali da apsolutno nikoga automobil kojim je upravljao nije udario – podseća izvor Kurira i dodaje:

– Ispričao je i da ga ne grize savest jer ništa nije uradio, da na kolima nema udarca i da bi bila ulubljena da je dete njima udareno.

Devojčica je, inače, nestala kad je sa majkom i bratom došla na porodično imanje i od tada joj se gubi svaki trag.

– Dejan Dragijević (50) koji je zajedno sa Jankovićem osumnjičen za ovo delo navodno je priznao sve i u policiji i u tužilaštvu, ali nikada nije otkrio gde je telo devojčice, a rekao je da je Janković upravljao automobilom kad su je udatili ispred imanja, što njegov kolega iz JKP Vodovod sada negira da se desilo – podseća izvor Kurira. (kurir.rs)