Majka Sa Sinom Koji Ima Autizam Kreće Peške Do Ostroga Iz Novog Sada: Razlog Je Neverovatan

Region

Majka Sa Sinom Koji Ima Autizam Kreće Peške Do Ostroga Iz Novog Sada: Razlog Je Neverovatan

Prema njenim rečima plan za ovo humanitarno hodočašće nije striktan, što znači da će pešačenje biti prilagođeno uslovima na putu, ali i vremenskim prilikama

Dušica Jaćimović iz Novog Sada i njen sin Veljko (17) koji ima autizam, kreću u humanitarnu misiju kako bi prikupili sredstva za opremanje objekta koji će funkcionisati kao Dnevni boravak za decu i osobe sa autizmom u sastavu Centra za autizam koji se gradi u Bačkom Gradištu. Naime, oni će 10. juna krenuti peške iz Novog Sada put manastira Ostrog.

– Želja nam je da skrenemo pažnju na probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju porodice, na nihovu borbu da svojim članovima koji su autistični obezbede normalne uslove za život, ali i da lično damo svoj doprinos i skrenemo pažnju čitavom društvu kako bi osobe sa autizmom postale vidljivije i prihvaćene kao ravnopravni članovi – kazala je za RINU Dušica.

Ona je istakla da je njen sin Veljko inače veoma aktivan i da je šetnja deo njegove svakodnevne rutine, tako da je on za ovaj put fizički potpuno spreman.

– Veljko i ja svakodnevno šetamo, a zbog ove naše odluke, malo smo taj tempo pojačali, u svakom slučaju Veljko je potpuno fizički spreman, a ja imam snagu uma i duha”, ističe Dušica.

Prema njenim rečima plan za ovo humanitarno hodočašće nije striktan, što znači da će pešačenje biti prilagođeno uslovima na putu, ali i vremenskim prilikama.

– Mi se ne takmičimo ni sa kim, plan je da krećemo rano oko pet – šest sati ujutru, jer je Veljko ranoranilac. Ukoliko bude velikih vrućina tokom dana, odmaraćemo do predvečerja, kada planiramo da nastavimo. Neki naš plan je da dnevno prepešačimo oko 20 kilometara i ako budemo išli tim tempom, trebalo bi da na Ostrog stignemo za oko mesec dana”, kaže Dušica.

Svi koji žele da pomognu i podrže Dušicu i Veljka u njihovoj humanitarnoj misiji, sredstva mogu uplatiti na tekući račun Udruženja roditelja dece sa autizmom „Svoj svet” iz Novog Sada na broj: 165-7009064286-35. (Telegraf.rs)