“VIDEĆEMO SE OPET DRAGA MAJKO I ŽENO” Bogdan slomljen i neutešan, ostao bez supruge: Umrla nakon porođaja (FOTO)

Svijet

“VIDEĆEMO SE OPET DRAGA MAJKO I ŽENO” Bogdan slomljen i neutešan, ostao bez supruge: Umrla nakon porođaja (FOTO)

Bjanka Curelusa (19) iz Rumunije preminula je nekoliko dana nakon porođaja u Županijskoj kliničkoj bolnici u Sučavi. Za sada nije poznat uzrok smrti, a njen suprug Bogdan se potresnim rečima oprostio od nje.

“Videćemo se opet draga majko i ženo”, napisao je Bogdan uz fotografiju sa njihovog venčanja.

Bjankina porodica, ali i lekari nestrpljivo čekaju da stigne nalaz obukcije.

Mlada žena je samo nekoliko dana pre 17. maja rodila carskim rezom zdravog dečaka Matijasa i bila je uredno otpuštena kući. Međutim, tog kobnog dana požalila se na bolove u levoj butnoj kosti. Kako su bolovi bivali sve jači i jači, otišla je u bolnicu i dobila dijagnozu venske tromboze zbog čega je hospitalizovana.

Nakon šest dana, mlada Bjanka je operisana i delovalo je da njeno zdravstveno stanje ide na bolje. Nažalost, dva dana nakon operacije, 19-godišnjakinja je doživela kardiorespiratorni zastoj i preminula.

Bjankina trudnoća je bila uredna, izneta do termina, bez ikakvih drugih komplikacija. I lekari i porodica čekaju rezultate obdukcije kako bi saznali šta je razlog za iznenadnu smrt mlade devojke.

“Postavljena je dijagnoza plućne embolije. I na prijemu na kardiološko odeljenje stvari su išle veoma dobro. Nažalost, dogodio se nemili događaj. Verovatno je to bila još jedna manifestacija plućne embolije koja je dovela do ovakvog ishoda”, izjavio je Aleksandru Kalančea, menadžer Okružne kliničke bolnice u Sučavi.

Kolege njenog supruga Bogdana iz ISU Sučava poslale su emotivnu oproštajnu poruku na društvenim mrežama: “Sa 19 godina, kada je jedva stigla da vidi svoj početak života, Bogdanova žena nas je napustila. Ostavila je njih same, njega i Matijasa, sa nadom da će se ponovo sresti. Iako se neće setiti trenutaka kada ga je majka držala, Matijas će imati anđela čuvara na nebu, koji će paziti na njegov put u životu i njegovog oca”. (Kurir.rs/Telegraf)