AKO NEMOŽEŠ POMOĆI BAR PODIJELI Dječak Faruk Treba Pomoć Dobrih Ljudi!

Region

AKO NEMOŽEŠ POMOĆI BAR PODIJELI Dječak Faruk Treba Pomoć Dobrih Ljudi!

Sedmogodišnji Sarajlija Faruk Geljićjoš uvijek ne hoda i nekontrolisano vrši fiziološke potrebe. Rođen je sa kongenitalnom anomalijom zvanom spina bifida, sa simptomima iščašenja kukova i zakrivljenog stopala, te hidrocefalusa zbog kojeg mu je ugrađen šant.
Za njega smo 2021. godine pokretali apel, kada se javila naša sugrađanka koja je željela ostati anonimna i uplatila cjelokupan iznos od 15.350 eura za Farukovo liječenje.

U dogovoru sa porodicom, novac koji je prikupljen apelom za Farukovu operaciju u Turskoj, preusmjeren je u programska sredstva za liječenja drugih oboljelih građana. Tokom dugog boravka ovog mališana i njegovih roditelja u Istanbulu, mi smo im pružali finansijsku podršku vezanu za smještaj i plaćanje ostalih troškova.

Nakon urađene operacije i fizikalnih terapija njegovo stanje se poboljšalo, ali on nažalost nije prohodao. Sada mu je potrebna nova operacija koljena, ali i pretrage kojim bi se ustanovilo da li postoji mogućnost liječenja nekontrolisanog vršenja fizioloških potreba. Iznos koji želimo prikupiti ovim apelom je 15.100 eura.

Osim poziva na broj 17048, donacije su moguće i putem web platforme wwwPOMOZIBAorg ili naših žiro računa. (DIJASPORAINFO.NET)