Dvojica Učenika Svoje Dvije Kolegice S Invaliditetom Doveli Na Maturalnu Zabavu Gurajući Ih U Kolicima (VIDEO)

Region

Dvojica Učenika Svoje Dvije Kolegice S Invaliditetom Doveli Na Maturalnu Zabavu Gurajući Ih U Kolicima (VIDEO)

U vrijeme kada se širom Bosne i Hercegovine održavaju maturalne zabave, jedna je posebno privukla pažnju i dirnula srca mnogih. Radi se o maturalnoj zabavi koja se održala u Bugojnu, gdje su dvojica učenika svoje dvije kolegice s invaliditetom doveli na maturalnu zabavu gurajući ih u kolicima.
Ovaj inspirativni prizor zabilježen je na videu koji je brzo postao viralan na društvenim mrežama. Učenici su pokazali izuzetnu empatiju, pažnju i podršku prema svojim kolegicama, pružajući im priliku da uživaju u svečanosti maturalne zabave kao i ostali učenici.

Ovakav gest ljubaznosti i brige prema osobama s invaliditetom svakako je vrijedan divljenja i pozitivnih reakcija. Pokazuje da mladi imaju sposobnost i volju da se brinu o drugima i da grade inkluzivno društvo gdje svaka osoba, bez obzira na svoje sposobnosti, ima pravo na jednaku podršku i prilike.

Ovaj prizor podsjeća nas na važnost uvažavanja i podrške prema osobama s invaliditetom u svim segmentima društva, te da je solidarnost i pažnja prema drugima temelj za izgradnju zajednice punije razumijevanja i empatije.

Video ovog inspirativnog događaja možete pogledati u nastavku: (dijasporainfo.net)