POGINULI MLADIĆ U ČIKAGU JE KUMČE ŠABANA ŠAULIĆA Gordana Šaulić za Kurir: ODMAH SU MI SE VRATILE SLIKE SMRSKANOG AUTOMOBILA

Svijet

POGINULI MLADIĆ U ČIKAGU JE KUMČE ŠABANA ŠAULIĆA Gordana Šaulić za Kurir: ODMAH SU MI SE VRATILE SLIKE SMRSKANOG AUTOMOBILA

“Od sinoć sam na lekovima za smirenje. Užasna je tragedija ono što se desilo našim kumovima, svi smo duboko potreseni”, kroz suze nam je rekla Gordana Šaulić.

Marko Niketić (17), mladić iz Srbije poginuo je sinoć kasno u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u severnom čikaškom predgrađu Glenvju (Glen View).

Ova vest je veoma pogodila i uznemirila brojnu srpsku zajednicu u Čikagu i okolini, ali i širom Sjedinjenih Američkih Država. Porodica Niketić je u velikoj žalosti posle tragičnog gubitka sina o kome njegovi školski drugovi i komšije imaju samo reči hvale, a izrazi saučešća stižu im sa svih strana.

Niketići su, inače, prilično poznata i ugledna porodica u srpskoj zajednici, a zanimljivo je da su i u kumovskim odnosima sa preminulim legendarnim pevačem narodne muzike Šabanom Šaulićem, koji je pre 5 godina takođe nastradao u saobraćajnom udesu u Nemačkoj.

– Deca su mi rekla „Nemoj da čitaš vesti i gledaš slike“. Odmah su mi se u misli vratile slike smrskanog automobila. Ponovo sam proživela trenutke kada su mi javili da Šabana više nema. Marko je bio divan dečak, život je bio tek pred njim, i da ovako strada na kućnom pragu… Nema reči kojima bih opisala tugu koju svi osećamo. Molim vas, nemojte me više ništa pitati, upravo planiramo ko će i kako da ode na sahranu, da budemo uz kumove – zaključila je udovica kralja folka. (kurir.rs)