Grad veličine lešnika sručio se na Zlatibor: Neviđeni pljusak

Region

Grad veličine lešnika sručio se na Zlatibor: Neviđeni pljusak

“Ništa nije nagoveštavalo da će biti nevreme, nije čak ni grmelo, samo je padala kiša i grad počeo iz čista mira. Na svu sreću nalet nije trajao dugo, pa se nadamo da nije pričinio veću štetu”

Nevreme koje je zahvatilo većinu naše zemlje nije zaobišlo ni Zlatibor gde su bile obilne padavine oko 18 časova, a uz kišu padao je i grad veličine lešnika. Međutim, padavine sa gradom na sreću meštana prestale su brzo. Nevreme je pogodilo selo pod Murtenicom između Nove Varoši i Zlatibora.

Jaki pljuskovi u više navrata tokom dana pogodili su jugozapad Srbije, a u jednom trenutku, usred pljuska, počeo je grad.

Zasuo sela pod Murtenicom. Obilne kišne padavine, oko 18 časova, u selima između Nove Varoši i Zlatibora, pretvorile su se u grad, koji je, prema rečima meštana, na svu sreću brzo stao.

“Ništa nije nagoveštavalo da će biti nevreme, nije čak ni grmelo, samo je padala kiša i grad počeo iz čista mira. Na svu sreću nalet nije trajao dugo, pa se nadamo da nije pričinio veću štetu”, kažu meštani.

Ovdašnji poljoprivrednici, naručito voćari, nakon aprilskog snega i mraza, u strahu su za opstanak svojih zasada, pa ih plaši svaka nova vremenska neprilika.

Po najavi meteorologa, i narednih dana sledi kiša, što ih ohrabruje, jer kako kažu, u ovom periodu neophodna je svim usevima.

(Telegraf.rs)