Vještačenje u toku: Tragovi iz automobila, sa odjeće i obuće rješavaju Dankino ubistvo?

Region

Vještačenje u toku: Tragovi iz automobila, sa odjeće i obuće rješavaju Dankino ubistvo?

Za tijelom dvogodišnje djevojčice Danke Ilić koja je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora potraga traje već 14 dana, od kada su kao osumnjičeni za njeno ubistvo uhapšeni Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50).

U okviru istrage u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru u toku je ispitivanje svjedoka, nakon čega će osumnjičeni moći da budu prebačeni u Beograd na psihijatrijsko vještačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu.

Pored toga, tužilaštvo je naložila i druga vještačenja u sklopu istrage.

– To su uobičajene procedure, u pitanju se vještačenje tragova izuzetih sa automobila kojim je Danka udarena, kao i tragova izuzetih sa odjeće i obuće okrivljenih i predmeta koji su iz njihove kuće zaplijenjeni poslije hapšenja – objašnjava nam izvor i dodaje da su vještačenja u toku, ali da su to analize koje se ne mogu završiti za jedan dan.

U sklopu istrage će se obaviti i telekomunikaciona vještačenja, prostornovremensko vještačenje, biološka vještačenja i druga.

 

– Dok se ispituju svjedoci u tužilaštvu okrivljeni ne mogu da budu upućeni na psihijatrijsko vještačenje, budući da su obojica tražila da prisustvuju saslušanjima svjedoka. Dok se čeka vještačenje osumnjičenih, u toku su druge dokazne radnje – vještanja tragova na i u automobilu “fiat panda” kojim je Danka navodno udarena, a zatim prebačena u zadnji dio automobila, odakle su uzeti predmeti koji se takođe analiziraju od strane stručnjaka, kao i DNK vještačenja uključujući i garederobu osumnjičenih – kaže izvor Kurira i objašnjava da se rade i sva ostala vještačenja uključujući i prostorno-vremesko, kao i tragova otisaka prstiju, blata…

Prema njegovim riječima, sva vještačenja trebalo bi da utvrde šta se tačno dogodilo tog 26. marta u Banjskom polju.

– Vještačenja će pomoći se utvrdi na koji je tačno način mala Danka udarena automobilom i gdje je tačno bila u vozilu nakon što je u njega ubačena. Takođe, tragovi na odjeći osumnjičenih ili nekoj od zaplijenjenih stvari i alata, trebalo bi detaljnije da otkriju kako je dijete stradalo – kaže izvor iz istrage. (pressmediabih.com)