“SAMO JE REKAO – TELO JE MOJA BRIGA” Načelnik Cmolić otkrio nove detalje potrage za telom ubijene Danke Ilić (2): “Uhapšeno je još osoba”

Region

“SAMO JE REKAO – TELO JE MOJA BRIGA” Načelnik Cmolić otkrio nove detalje potrage za telom ubijene Danke Ilić (2): “Uhapšeno je još osoba”

Načelnik UKP Ninoslav Cmolić kaže da policija nastavlja potragu sa telom, osumnjičenima je određen pritvor, a kako ističe, iako osumnjičeni do detalja opisuju izvršenje krivičnog dela, kada dođe do momenta da se kaže gde je sakriveno telo, osumnjičeni ne želi da sarađuje.

– Za telom ubijene Danke Ilić se još traga, pretresaju se i septičke jame, ići ćemo i na groblja. Dva dana nakon tragičnog događaja jedan od njih se vratio, uzeo telo sa deponije i neće da kaže gde je sakrio telo. Do detalja opisuje izvršenje krivičnog dela, ali ne želi da sarađuje kada se dođe do pronalaska tela – kaže Cmolić.

On je ponovio i da je ključni trag u celoj tragediji bio snimak sa kamera. Iako je istraga išla u nekoliko pravaca, iako u početku nije bilo dokaza da se osumnjiče ova dvojica, jedan deo grupe nastavio je da radi na ovom tragu.

Paralelno sa istragom na terenu, radilo se i na otkrivanju identiteta devojčice sa snimka iz Beča ističe Cmolić.

– Deo istrage smo usmerili na tom pravcu, jer je majka stoprocentno prepoznala svoje dete i odmah smo usmerili trag ka tome i svi smo se nadali da je devojčica sa snimka mala Danka – kaže Cmolić.

Osumnjičeni do detalja opisali gnusni zločin

Osumnjičeni su potvrdili svoju priču, sve su do detalja opisivali sve.

– Glavni osumnjičeni je rekao da gde je sakrio telo, ali gde – ne seća se, ali sve ostalo opisuje, priče se poklapaju, ali vozač ne zna gde je telo sakriveno. Suvozač to zna, oni su razgovarali dva tri dana pre toga, a on je rekao “to je moja briga” – kaže Cmolić.

Ističe i da je policija prvih dana bila pod ogromnim pritiskom javnosti, kao i da se i dalje preduzima veliki broj radnji.

– Noćas smo ocu i bratu osumnjičenih odredili pritvor zbog sumnje da su pomagali u prikrivanju krivičnog dela – kaže Cmolić za “Prva TV”.

“Nećemo spavati dok ne nađemo telo”

– Nećemo spavati dok ne nađemo telo i siguran sam da ćemo naći. Sa osumnjičenima se radi dan i noć. Nadali smo se svi da će se ceo slučaj završiti tog 26. marta, međutim, svakim sledećim danom se situacija sve više komplikovala. Da pretpostavimo ovako nešto, nismo mogli ni u snu – rekao je Cmolić za Informer TV. (blic.rs)