Obavljena dženaza mučki ubijenog Nusreta

Region

Obavljena dženaza mučki ubijenog Nusreta

Jučer sa ikindije namaza u selu Đerekare klanjana dženaza rahmetli Nusretu, koji je ubijen na zvjerski način 08.02.2024. u kasnim satima u mjestu Karajukića Bunari.

Ovaj gnusan zločin izvršio je psihopata Sead Zečević iz sela Međugor, koji je na prevaru namamio Nusreta da te kobne noći dođe na mjestu zločina, gdje ga je u sačekuši sa još nekoliko lica zaustavio, a zatim tukao tvrdim predmetom od kojih je Destanović podlegao povredama, da bi nakon toga tijelo bacili u seoskom bunaru u selu Međugor, a auto odvezli u Novom Pazaru.

 

 

Ubiica se odmah dao u bjekstvu, te je uspio da pobjegne iz zemlje i kako razni izvori navode, sada se nalazi u Njemačkoj, dok su dva njegova pomagača uhapšena kao i bivša supruga ubiice R.H.

Izvori kazuju da je razlog za ovo ne djelo ljubomora Zečevića, jer je sumnjao da je njegova bivša supruga Rijalda H. u ljubavnoj vezi sa rahmetli Nusretom, te je zbog svojih bolesnih hirova ugasio jedan mladi život a selo Đerekare zavio u crno!

Danas je ogroman broj ljudi klanjao nezapamćenu dženazu rahmetli Nusretu, za kojim je ostala velika tuga, jer je kako kažu bio dobar i vrijedan insan, lijepog izgleda.

Na kraju, zamolimo Dragog Allaha da rahmetli Nusretu podari lijepi dženet, a njegovoj porodici sabor na ovom iskušenju i da ih sve skupa sastavi u dženetu. Amin! (sandzaklive.rs)