ČOVEK KOJI SE RAZVEO ZA 65 SEKUNDI, PA ONDA OŽENIO 26 GODINA MLAĐU ŽENU: Nećete verovati na šta troši pare MISTER BIN

Showbizz

ČOVEK KOJI SE RAZVEO ZA 65 SEKUNDI, PA ONDA OŽENIO 26 GODINA MLAĐU ŽENU: Nećete verovati na šta troši pare MISTER BIN

Rouan Atkinson, po struci diplomirani elektrotehničar i elektroničar s magistaturom Kraljevskog koledža u Oksfordu, od studentskih dana bio je zaljubljen u neverbalnu komediju, a prve glumačke korake napravio je na bini. Komedija mu je očigledno bila i prihvatljivija s obzirom na to da muca, pa ne voli da daje intervjue. A ideju za ćutljivog Mister Bina dobio je u studentskim danima, kad je izvodio skečeve, nakon čega je postao i glavni lik istoimene TV serije od petnaest epizoda, koja je počela sa emitovanjem 1. januara 1990.

To dete u telu čoveka, neviđeno nespretan, a u neku ruku i srećan lik, koji ne govori, već tu i tamo nešto promrmlja, osvojilo je ne samo britansku publiku već i onu širom sveta jer je emitovan u 190 zemalja, uključujući i Srbiju. U međuvremenu se emitovala i animirana serija, nešto kasnije su snimljena i dva filma o Mister Binu, a Atkinson sada planira da snimi i seriju u kojoj bi Mister Bina prikazao kao osobu u “zlatnim godinama” iako je izjavio da se zasitio tog ćutljivog klovna koji mu je doneo neviđenu popularnost, ali i i bogatstvo. Ovom komičaru slavu je doneo i filmski serijal o Džoniju Inglišu – špijunska akciona komedija kao parodija na tajnog agenta Džejmsa Bonda.

Gluma mu je donela brojne nagrade, među kojima su i Bafta i ugledna pozorišna nagrada “Lorens Olivije”, a od britanske kraljice je 2013. dobio i Orden Britanske imperije za zasluge u kulturi.

“Ljudi misle da ako ih mogu nasmejati s pozornice, zasmejaću ih i privatno. To uopšte nije tako. Ja sam zapravo prilično tiha i dosadna osoba,” rekao je jednom prilikom komičar.

Impozantan vozni park

Posao koji mu je doneo veliko bogatstvo (procenjuje se da je “težak” oko 150 miliona evra) dozvolilo mu je da uživa u svojoj najvećoj strasti, a to su – automobili. U njegovoj impresivnoj kolekciji, vrednoj oko 15 miliona evra, nalaze se automobili poput “BMW 328 roudster” iz 1939, “lanča tim 8.32” iz 1989, kao i kultni modeli poput “aston martin V-8 vintidž” iz 1977. i “meklaren F1” iz 1997, tada najbržeg serijskog automobila na svetu. Zbog ljubavi prema automobilima i njegov lik Mister Bean vozi “mini-moris”. Po svom imanju voli da vozi karting, a među vozačkim dozvolama poseduje i onu za vozila teža od 3,5 tona.

Ostavio ženu zbog mnogo mlađe

A ni ljubavni život mu nije preterano zanimljiv jer je razbio više automobila nego što je u životu poljubio žena. Od 1990. do 2015. bio je u braku s filmskom šminkerkom Sanetrom Sastri, s kojom ima sina Bendžamina (31) i dve godine mlađu ćerku Lili. Njihov brak raspao se 2013, kada se Atkinson zaljubio u 26 godina mlađu komičarku Luis Ford, s kojom ima petogodišnju ćerkicu Ajlu, piše Glorija.hr.

Druga supruga je od njega mlađa 26 godina

Par se upoznao na predstavi “Quartermaine’s Terms”, u kojoj su zajedno igrali. Atkinson se od svoje supruge, koja je inicirala razvod, razveo za 65 sekundi, koliko je trajala sudska odluka, a mlađana komičarka je zbog Atkinsona ostavila muža, komičara Džejmsa Akastera, koji je za njihovu ljubav saznao iz – novina. (stil.kurir.rs)