Đani se za vrijeme praznika ne odvaja od porodice: Unuke učim da budu harambaše

Showbizz

Đani se za vrijeme praznika ne odvaja od porodice: Unuke učim da budu harambaše

Radiša Trajković Đani kaže da sve tezge u vrijeme praznika otkazuje da bi više vremena provodio s unucima, ali i s porodicom, koju rijetko viđa jer radi punom parom. On kaže da ima posebne rituale s nasljednicima, a supruga Slađana se potrudi da za Badnje veče i Božić na stolu bude bogata trpeza za sve, te i da se dešava da u ovo doba dolaze i kućni prijatelji, s kojima večeraju i uživaju.

– Mi, Trajkovići, svaki praznik slavimo na poseban način. Moja najveća sreća je što smo zajedno, tako da se ja svaki sekund trudim da se s unucima igram sve dok ih ne umorim, pa onda odu na spavanje. Djeca su budna rano, mali su, pa onda rano idu i na spavanje, tako da, koliko god da legnem kasno, trudim se da zbog njih ustanem rano. Mnogo radim, pa je ovo vrijeme idealno za odmor s najdražima. Sve tezge u ovo vrijeme otkazujem – rekao je folker, pa je dodao da nerijetko u dom Trajkovića dolaze i prijatelji za Božić:

– Ne dolazi nam niko za Badnje veče, ali uveče na Božić zovem drage ljude. Svi se zajedno proveselimo, to je lijep praznik, tako da ne vidim problem da bilo ko dođe. Unuke učim da budu harambaše, takvi treba da budu u životu, pa vjerujem da radim pravu stvar. Došlo je tako vrijeme da čovjek mora da se snalazi kako zna i umije.

Đanijeva supruga Slađa kaže, s druge strane, da je često Đaniju pričala da ne zove drugare u vrijeme praznika jer smatra da je to vrijeme rezervisano samo za familiju.

– U redu mi je da dođe šira familija na ručak za Božić, ali ne i cijelo društvo i kućni prijatelji. Stalno se oko toga svađam s mužem, ali ne vrijedi! Njegova je zadnja – rekla je Slađa.

(express/republika)