Sonja je nestala sa kompanijske žurke pre 15 godina: Našli su njeno nago telo sa vezanim rukama, a ubicu nikad

Region

Sonja je nestala sa kompanijske žurke pre 15 godina: Našli su njeno nago telo sa vezanim rukama, a ubicu nikad

Sonjino telo pronađeno je na oko 25 kilometara od mesta gde je nestala
Sona Illeova
Foto: Policie CZ

Sonja Ileova (31) iz Radunke u Češkoj, nestala je 2008. godine u noći između 19. i 20. decembra, a njeno telo pronađeno je tek mesecima kasnije. Međutim, ubicu nikad nisu našli.

Kobne večeri je Sonja bila na žurki sa kolegama i nije se vratila kući. Policija, njena porodica i prijatelji su mesecima tragali za njom, a njeno beživotno nago telo, pronađeno je tek u martu 2009. godine. Iako je policija ispitivala mnogo dokaza i DNK uzoraka, nikad nisu uhvatili ubicu.

Bio je petak, 19. decembar 2008. kada je Sonja sa nekoliko kolega nakon kompanijske žurke otišla u jedan klub. Njen suprug Karel, za kojeg se udala samo nekoliko meseci ranije, čuo se sa njom neposredno pre toga. Razgovarali su uoči ponoći i Sonja mu je rekla da “ide još malo u grad”, te da će kasnije doći kući.

Oko 2 sata ujutru navodno je viđena kako sedi na trotoaru ispred kluba, a onda je nestala. U klubu su joj ostali torba, dokumenta, jakna…

Sonjin suprug čekao je kod kuće, ali uzalud. Narednog dana je policiji prijavio njen nestanak i krenulo se u opsežnu potragu za njom, podsećaju češki mediji.

Danonoćno je za njom tragao i Karel.

“Polepili smo više od 700 plakata u različitim mestima po Češkoj i na severu Austrije. Pričali smo sa Sonjinim kolegama koji su te noći bili sa njom. Tražimo bilo kakav trag, ali ništa nismo našli”, rekao je Karel za Blesk u februaru 2009. godine, očajan što njegove supruge i dalje nema.

Nažalost, 1. marta 2009. godine policiju je pozvao jedan alas, koji je u reci Nežarka pronašao nago telo žene, čije su ruke bile vezane lepljivom trakom. Ubrzo se ispostavljeno da je u pitanju Sonja. Bila je silovana i zadavljena, a tokom obdukcije je otkriveno da je bila trudna.

Njeno telo pronađeno je na oko 25 kilometara od mesta gde je nestala. Pronađena je u izuzetno pošumljenom delu, tako da se veruje da je ubica dobro poznavao svoj put.

Porodica krivila Karela
Sumnja je prvo pala na Sonjinog supruga. Međutim, dokazi protiv njega nikad nisu pronađeni. Takođe, Karel je sam zahtevao da ga testiraju na detektoru laži i prošao je…

Inspektori su saslušali mnoge… Od vlasnika vikendica, do turista, ribara, biciklista, lovaca, ali bez uspeha. Čak je i Sonjina porodica nudila nagradu za informacije o ubici. Uzeti su brojni uzorci radi upoređivanja DNK, ali ubica do dana današnjeg nije pronađen.

Neki članovi Sonjine porodice su uvereni da je Karel odgovoran za Sonjinu smrt, ali nikad nisu mogli da pronađu dokaze. To je svojevremeno potvrdio i Sonjin brat Jaroslav.

(Telegraf.rs)