Antonia (17) je jela na božićnom sajmu – sada se bori za život

Region

Antonia (17) je jela na božićnom sajmu – sada se bori za život

Antonia (17) iz Buckinghamshirea u Velikoj Britaniji posljednja je dva tjedna na intenzivnoj njezi gdje se bori za život zbog smrtonosnog soja bakterije Escherichia coli kojom se zarazila nakon što je pojela hranu s božićnog sajma.

Tinejdžerka je do sada imala nekoliko operacija, među kojima i jednu u kojoj joj je izvađen dio crijeva, a primila je i transfuziju krvi, nakon čega je zbog zatajenja bubrega bila na dijalizi.

Hemolitičko-uremijski sindrom je oštećenje malih krvnih žila unutar bubrega koje najčešće dovodi do zatajenja. Najpoznatiji sindrom je STEC-HUS koji se javlja kod ljudi nakon infekcije želuca zaraženom bakterijom.

Njezina starija sestra, Jemima Hay, otvorila je GoFundMe profil i napisala da je Antonia “sretna što je živa”.

“Sretna je što je sada živa, pokazala je veliku odlučnost i snagu sve ovo vrijeme unatoč ogromnom stresu, boli i traumi, s fobijom od injekcija”, rekla je Jemima.

Djevojčica je Božić provela sa svojom obitelji, ali se morala vratiti u bolnicu jer su joj počeli otkazivati ​​bubrezi, prenosi Daily Mail.

Otac Steve Hay apelirao je na Facebooku da mu se jave ako imaju simptome trovanja i ako su bili na božićnom sajmu između 25. studenog.

Inače, Antonia je imala velike planove za budućnost, smiješila joj se karijera glumice, zbog čega je sada jako u strahu hoće li je uspjeti ostvariti.

Obitelj ističe kako je djevojčica jako pozitivna iako vodi veliku bitku. (novizivot.net)