Mala Daša se junački borila sa lutalicama: Kamere snimile napad čopora pasa na devojčicu, evo kako se spasila

Region

Mala Daša se junački borila sa lutalicama: Kamere snimile napad čopora pasa na devojčicu, evo kako se spasila

U prvi mah, devojčica je pokušala da se sprijatelji sa psima, međutim, kada je videla da to neće ići u dobrom smeru pokušala je da se povuče

Devojčica, 9-godišnja Daša, iz grada Novog Urengoja u Rusiji, preživela je krvoločan napad čopora pasa koji su je izujedali po celom telu.

Šokantan video-snimak prikazuje zastrašujući trenutak kada je čopor pasa lutalica podivljao i napao devojčicu.

U prvi mah, devojčica je pokušala da se sprijatelji sa psima, međutim, kada je videla da to neće ići u dobrom smeru pokušala je da se povuče.

Tada su je psi napali i počeli da je krvoločno ujedaju sa svih strana i bacaju po snegu. Jedan pas ju je ščepao za glavu, dok su je druga dva ujedala za ruke i noge. Četvri pas je lajao, ali je nije ujeo.

Pešak u prolazu, koji je primetio ovu neprijatnu situaciju, pritrčao je u pomoć, a kada su ga lutalice čule, odmah su se razbežale. Pomogao joj je da ustane, a onda je u pomoć dotrčao još jedan meštanin.

Play Video1:37
Devojčica se trenutno nalazi u bolnici gde su joj konstatovane “višestruke teške povrede”. Trenutno se nalazi u lošem psihičkom stanju, traumatizovana od incidenta, “uplakana i pod teškim stresom”, navodi se u saopštenju.

Devojčicu je od mnogo ozbiljnih povreda, možda i pogubnih po život, spasila debela, zimska odeća koju je nosila to veče s obzirom da je napolju bilo minus 22 stepena.

Natalija Aleksenko, javni ispektor za brigu o životinjama u Novom Urengoju, rekla je da roditelji treba da povedu više računa o tome da im se deca ne kreću u blizini lutalica, prenosi Daily mail.

“Veoma je žalosno videti da je devojčica sa dobrom namerom ovako završila. Šteta što joj roditelji nisu objasnili da ovo nije dobra ideja, pogotovo jer je u pitanju čopor pasa”, navela je ona.

Psi su nakon incidenta uhvaćeni i odvedeni u sklonište.

Gradonačelnik Andrej Voronov je rekao da je naredio da se u gradu poveća broj patrola kako bi se osigurala bezbednost. (Telegraf.rs)