Švedska u šoku: U pucnjavi su ranjena tri tinejdžera

Region

Švedska u šoku: U pucnjavi su ranjena tri tinejdžera

U pucnjavi u Švedskoj ranjena su tri tinejdžera. Ljudi su u šoku.

Do pucnjave je došlo Hovsjöu na jugozapadu Södertäljea, a ranjena su najmanje tri tinejdžera koja su upucana i prebačena u bolnicu.

“Pronašli smo tri osobe koje su upucane, na otvorenom i blizu jedne druge”, rekla je Nadya Norton glasnogovornica policije.

Prema prvim informacijama SVT-a ranjeni su tinejdžeri 2006. i 2007. godišta, od kojih je jedan teže ozlijeđen.

Policiju su pozvali građani oko 19 sati misleći da su čuli petarde ili vatromet u blizini
Policajac Simon Johnson bio je na mjestu događaja nakon pucnjave u subotu navečer i opisuje osjećaj potištenosti i bijesa među stanovnicima tog područja. On je sudjelovao u zaustavljanju automobila u blizini.

“Zaustavili smo dva momka u automobilu, koji su sjedili i čekali oko 100 metara od jučerašnje pucnjave. Kasnije su osuđeni za teška kaznena djela s oružjem. Vjerujemo da su tražili iste ljude”, rekao je za SVT u nedjelju.

Vjeruje da bi to mogao biti početak nove eskalacije nasilja u Södertäljeu – nakon relativno mirnog razdoblja.

“Postoji rizik od toga”, kaže.

Trojica mladića uhićena
Kasnije u subotu navečer uhićena su trojica muškaraca za koje se sumnja da su sudjelovali u zločinu. Policija nije htjela reći ništa o njihovoj dobi niti o tome gdje su uhićeni. Pokrenuta je istraga za pokušaj ubojstva i teška kaznena djela s oružjem.

“Ne isključujemo da će biti još pritvaranja”, kazao je Ola Österling, glasnogovornik policije, u nedjelju poslijepodne. (novizivot.net)