Direktorka škole u koju je išla mala Vanja vikala na novinare: “Izađite napolje, mi nemamo veze s ubistvom”

Region

Direktorka škole u koju je išla mala Vanja vikala na novinare: “Izađite napolje, mi nemamo veze s ubistvom”

“Ova škola nema nikakve veze sa onim što se dogodilo i molim vas napustite školu. Izbrišite sve fotografije”, rekla im je autoritativno

Direktorka Osnovne škole u ​​kojoj je išla ubijena Vanja Gorčevska nije dozvolila hrvatskim novinarima da se fotografišu i izbacila ih je iz škole, iako je medijska ekipa imala dozvolu načelnika Opštine Centar Gorana Gerasimovskog, piše „Jutarnji“ list.

“Ova škola nema nikakve veze sa onim što se dogodilo i molim vas napustite školu. Izbrišite sve fotografije”, rekla im je autoritativno.

Kako kaže portal, izbrisali su fotografije i pokušali da joj objasne da su u školu došli na preporuku gradonačelnika. Direktorka nije htela ništa da im kaže, osim koliko je dugo bila na funkciji. U ovoj školi sam bila đak, četiri godine bila sam direktor, a pre toga sam držala nastavu za učenike od prvog do četvrtog razreda“, rekla im je ona.

Novinari su uspeli da razgovaraju i sa Vanjinom učiteljicom, koja je odmah obavestila majku o nestanku.

“To je samo moj način rada. Samo, kada sam videla da je nema na času, pozvala sam da vidim zašto je nema”, kratko im je rekla.

Oči su joj bile pune suza. „Ovu školu pohađa 863 učenika i poklon je Švajcaraca Makedoniji nakon što je prethodna škola srušena na istom mestu u razornom zemljotresu 12. jula 1963. godine. U znak zahvalnosti, nosi ime Johana Hajnriha Pestalocija, koji je bio švajcarski pedagog i reformator obrazovanja“. (Telegraf.rs)