Zauvijek ćeš ostati, brate moj, u mom srcu: U nesreći izgubio život Haris Herco (28)

Region

Zauvijek ćeš ostati, brate moj, u mom srcu: U nesreći izgubio život Haris Herco (28)

U stravičnoj nesreći koja se dogodila kod Rajlovca u Sarajevu 5. decembra, izgubljen je mladi život 28-godišnjeg Harisa Herce.

Nesreća se desila u jutarnjim satima, a užasna sudbina mladog čovjeka ostavila je Sarajevo u tuzi.

Sudar dva vozila rezultirao je teškim posljedicama, a prijava o nesreći stigla je u 6:50.

Unatoč brzoj intervenciji hitne medicinske pomoći, nažalost, teške povrede su bile kobne, te je već u 7:10 ljekar Zavoda za hitnu i medicinsku pomoć konstatovao smrt Harisa Herce.

Dijelovi vozila rasuti po cesti, svjedočili su o težini nesreće. Gubitak mladog života podsjeća nas na važnost opreza u saobraćaju i ozbiljnosti posljedica koje nesreće mogu ostaviti na zajednicu.

Na društvenim mrežama, mnogi su se oprostili od Harisa, a posebno potresne riječi napisala je Selma Hadžić uz njegovu fotografiju: “Da ti dragi Allah da lijepi dzennet… Nikad nećeš biti zaboravljen, ni ti ni tvoj osmjeh veseli… Još ne mogu vjerovati da si nas napustio… Zauvijek ćeš ostati, brate moj, u mom srcu.”

Dženaza je Harisu klanjana u petak, osmog decembra, na mezarju Nišan Jarčedoli. U ovim teškim trenucima, porodici Herce izražavamo iskreno saučešće, a Harisu neka Allah podari vječni mir i džennet. (eks.ba)