Karcinom je uzeo još jednu majku: Danas je u svojoj 36. godini preminula Mirnesa Hujić

Region

Karcinom je uzeo još jednu majku: Danas je u svojoj 36. godini preminula Mirnesa Hujić

I danas je karcinom uzeo još jednu majku. Sedmog dana zadnjeg mjeseca u godini, na bolji svijet preselila je Mirnesa Hujić iz Hadžića, i to u svojoj 36. godini života. Njena prerana smrt ostavlja neizbrisiv trag tuge, a iza nje su ostali voljeni koje je ostavila u dubokom žalu.

Mirnesa je bila supruga Agana, majka kćerke Ilme, kćerka Nazifu i Đemki, sestra Mirnesu i svi su oni među ožalošćenima, kao i svekar Sakib i svekrva Sabina, zaove Semina i Adela, te zetovi Irhad i Adnan. Osim porodice, tugu dijele i mnogobrojni prijatelji koji su cijenili Mirnesin osmijeh, toplinu i ljubaznost.

 

One koje su svoju tugu podijelile javno na svojim Facebook nalozima su Selma Hujić i Lejla Fejzić koja je uz Mirnesinu smrtovnicu napisala:

“Nije te trebalo upoznavati da osoba shvati kakav si insan bila. Neka ti Allah podari lijepi Dženet”

 

Kako saznajemo, Mirnesin život prekinuo je karcinom kostiju. Njena borba i hrabrost tokom suočavanja s teškom bolešću inspirirala je mnoge, ali nažalost, bolest je bila neumoljiva.

Dženaza će se Mirnesi klanjati sutra (petak op.a) poslije ikinidije namaza u 14:10 h ispred džamije Kahrimani, a ukop će se izvršiti na mezarju Kahrimani – Pazarić. U ovim teškim trenucima, ne sumnjamo da se zajednica Hadžića i okoline okupila kako bi podržala porodicu Hujić zbog Mirnesine prerane smrti. (eks.ba)