Majka sumnja da je Vanja (14) oteta: Šest dana je nema

Region

Majka sumnja da je Vanja (14) oteta: Šest dana je nema

Pet osoba privedeno je kasno sinoć u vezi sa slučajem nestanka 14-godišnje Vanje Đorđevske u Skoplju. Istraga je u tijeku, ali za sada se ne može dati više informacija, rekao je danas ministar unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski.

Šesti dan od njezina nestanka u Makedoniji i regiji, prva vijest i fotografija Vanjinog lica s apelom da se pomogne u njezinom pronalasku i dalje se vrti po svim medijima.

Bivši načelnik MUP-a Ljubomir Đurčevski kaže da je situacija vrlo zabrinjavajuća. Istragu treba nastaviti i ponovno kontaktirati interesne osobe i svjedoke.

Ministar Spasovski je na zastupnička pitanja odgovorio da nema apsolutne potvrde da je Vanja bio u blizini restorana kod Univerzalne dvorane.

Ministrica je izjavila da je njen nestanak prijavio otac u ponedjeljak oko 11 sati. Jedan od identifikatora njezina kretanja je mobitel, za koji je obitelj rekla da je posljednji put lociran telefonskim signalom u blizini Univerzalne sale.

Spasovski je objasnio da su pretraženi svi podrumi u okolini centra, saslušani svi svjedoci, pregledani snimci s 50 kamera, pretraženo korito Vardara, manastiri te da se istraga nastavlja.

Majka je rekla kako sumnja da joj je kći oteta. (novizivot.net)