Arneli je brat dao svoju koštanu srž, ali bitku nije mogla do kraja dobiti: Bila je borac, borila se koliko je mogla i koliko je Allah propisao

Region

Arneli je brat dao svoju koštanu srž, ali bitku nije mogla do kraja dobiti: Bila je borac, borila se koliko je mogla i koliko je Allah propisao

Sa dubokim tugovanjem, brat hrabre Arnele Kljajić Duran, koja je preminula posljednjeg dana mjeseca novembra, oglasio se na svom Facebook nalogu kako bi podijelio teške vijesti o gubitku sestre, koja je dugo vodila hrabru borbu protiv opake bolesti, leukemije.

U tužnom statusu, brat Arnele otkriva da je njegova sestra izdržala dugotrajne izazove bolesti, boreći se hrabro i odvažno. Kako saznajemo, on je nedavno dao svoju koštanu srž kako bi poboljšao Arnelino zdravstveno stanje, a iako je došlo do privremenog poboljšanja, nažalost, bitku nije mogla do kraja dobiti.

Njegov emotivan oproštaj od sestre odražava duboko poštovanje prema hrabrosti i upornosti koju je pokazala kroz svoju životnu borbu. Brat je napisao: “Bila je borac, borila se koliko je mogla i koliko je Allah propisao. Allah je čistio od grijeha još na ovom svijetu s bolešću s kojom se borila. Ja Rabbi, smiluj joj se, oprosti joj grijehe i uvedi je u džennet.”

Ovim riječima brat izražava molitve i nadu da će njegova sestra naći mir i spokoj u Džennetu, te da će joj Allah oprostiti sve grijehe. Njegove riječi odražavaju duboko saosećanje i ljubav prema sestri koja je hrabro kročila kroz teške trenutke života.

Dženaza će biti obavljena 02. decembra na Gradskom mezarju Vlakovo. U ovim teškim trenucima, iskreno saučešće upućujemo Arnelinoj porodici i prijateljima. (senzacija.ba)