POD OVIM USLOVOM MATORA MOŽE DA SE RAZVEDE OD ANITE! Advokat objašnjava šta Tomićeva mora da uradi da bi okončala brak

Showbizz

POD OVIM USLOVOM MATORA MOŽE DA SE RAZVEDE OD ANITE! Advokat objašnjava šta Tomićeva mora da uradi da bi okončala brak

Glavna tema “Elite” su trenutno Jovana Tomić Matora i Anita Stanojlović, koje su na pragu od razvoda zbog Anitine preljube.

Rijaliti učesnice ušle su na imanje u Šimanovcima kao srećno venčan par, ali je sada isplivao prljav veš. Kako gej brakovi nisu priznati u Srbiji, Jovana i Matora su se letos na večnu ljubav zaklele u Crnoj Gori. Sada advokat Andrija Marković objašnjava na koji način će morati da se obavi razvod koji Matora zahteva.

– Da se radi o običnom braku koji je zaključen po pravima naše zemlje, između muškarca i žene koji je sklopljen u bilo kojoj zemlji, mogu se ljudi razvesti kod nas, pod uslovom da je poslednje zajedničko prebivalište bračnih drugova na teritoriji naše zemlje. Imajući u vidu činjenicu da srpsko zakonodavstvo ne poznaje brak kao zajednicu dva muškarca ili dve žene, taj brak bi morao biti razveden po pravu one zemlje u kojoj je brak zaključen, što je u ovom slučaju Crna Gora. One bi morale tamo pred nadležnim sudom da se razvedu – rekao je advokat Andrija Marković, koji je objasnio i da li mogu da se razvedu dok su u rijalitiju.

– Mogu, ali moraju da ovlaste punomoćnika, odnosno nekog advokata, koji bi to uradio. Suština je da se taj posao obavi tamo. Specijalno punomoćje mora da se da i overi u takozvanoj svečanoj formi pred našim javnim beležnikom ili pred njihovim konzulatom, gde bi on izašao na teren. Na taj način bi brak mogao da se razvede bez njihovog prisustva – zaključio je Andrija.

Nakon saznanja da je Anita prevarila Jovanu, u rijalitiji ušla Matea Car, sa kojom je Anita bila sa strane.

– Od ovoga dana, bude li jedan moj prijatelj poslao nešto, frizer, Tijana haljinu, smatraću to poniženjem mene, ne zaslužuješ ništa ni od koga. Nek ti šalju švalerka i mama… Tražiću razvod da stigne ovde – rekla je Matora, a Anita je dodala:

– Ja neću potpisati.

Sinoć je došlo i do fizičkog obračuna između njih dve, što možete pročitati u našem odvojenom tekstu.

Podsetimo, Matora i Anita su izgovorile sudbonosno “da” početkom jula u luksuznoj vili od tri miliona evra u Budvi. Anita je odlučila da uzme Jovanino prezime, a tokom svečanog čina je sve vreme plakala.

– Hvala ti što si moj život upotpunila i što ćeš biti moja žena – rekla je Matora tada.

Mikica Bojanić, Marko Đedović, Sandra Rešić, Stefan Karić i drugi bivši rijaliti učesnici veselili su se pored bazena, dok su se pojedini u transu popeli na stolice. (Kurir/Blic)