Ovo je žena koju je rođak ubio u ulazu zgrade: Napao tetku zbog nasledstva, pa je živu zapalio

Region

Ovo je žena koju je rođak ubio u ulazu zgrade: Napao tetku zbog nasledstva, pa je živu zapalio

Jezivom ubistvu prethodila svađa na ulaznim vratima, komšije gledale horor

Policija u Rumuniji odredila je pritvor do 24 časa mladiću (33), koji se sumnjiči da je jutros prebio, a potom živu zapalio svoju tetku u ulazu zgrade u Bukureštu u kojoj je živela.

Žena (54), čiji identitet nije saopšten, napadnuta je naočigled brojnih komšija koji su pokušali da obuzdaju mladića koji je prvo krvnički tukao žrtvu, a onda je polio benzinom i zapalio.

Jezivo ubistvo, koje se dogodilo oko 8.30 časova,, snimile su sigurnosne kamere koje su stanari pre samo nekoliko dana postavili u ulazu.

Na snimcima se vidi kako osumnjičeni stoji u ulazu. Potom sa rođakom, sa kojom se očigledno raspravljao izlazi napolje, taman u trenutku kada jedna mlada stanarka uzali u ulaz. Ispred zgrade usledila je jeziva svađa mladića i žrtve, a onda se vidi kako on udara rođaku takvom silinom da žena pada u hodniku kod vrata. Tu nastavlja da je šutira u glavu, a potom je poliva benzinom i u roku od nekoliko sekundi žrtva kreće da gori.

Osumnjičeni se potom udaljava sa mesta zločina, dok preneražene komšije zovu policiju i hitnu pomoć.

Mediji pišu da je žrtva bila tetka osumnjičenog, a navodno su se svađali oko nasledstva, tačnije stana koji je žrtva nasledila.

Istragom je navodno utvrđeno da je osumnjičeni tetku proganjao i pratio danima, te da ju je jutros sačekao u ulazu zgrade, gde je i počela rasprava. On je, veruje se, žrtvu pokušao da namami van ulaza, što je u jednom trenutku i uspeo, ali je žrtva, verovatno pretpostavljajući šta joj se sprema, pokušala da pobegne natrag u stan. Nažalost, napadač je bio brži i svom silinom ju je gurnuo, da je žena pala u hodnik, a potom ju je šutirao i polio benzinom.

Njega je policija locirala i uhapsila nakon nekoliko sati, a iako postoje snimci na kojima se jasno vidi kako tetku živu spaljuje, on negira zločin koji mu se stavlja na teret. Odmah je naloženo hitno psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog.

“Prvi rezultati istrage pokazuju da ovo nije iznenadni konflikt, već izgleda da postoji istorija konflikta osumnjičenog i žrtve. Veruje se da je u pitanju ubistvo s predoumišljajem”, navode iz tužilaštva.

Stanari zgrade u kojoj je žrtva živela šokirani su današnjim tragičnim događajima.

“Bog nek joj dušu prosti, bila je divna žena… Društvena, nežna, o svemu si mogao da pričaš sa njom”, kažu komšije i dodaju da je žrtva bila predsednica skupštine stanra. (Telegraf.rs)