Ovo je “audi” u kojem otmičar drži dete na aerodromu: Parkirao se ispod aviona, specijalci izvlačili putnike

Region

Ovo je “audi” u kojem otmičar drži dete na aerodromu: Parkirao se ispod aviona, specijalci izvlačili putnike

Letelica je evakuisana oko ponoći

Na aerodromu u Hamburgu već satima traje talačka kriza nakon što je, kako se sumnja, otac oteo najmanje jedno dete i vozilom probio zaštitnu ogradu i izleteo na pistu.

Policija je potvrdila da je sa otmičarem u “audiju” bez registarskih oznaka jedno dete, staro četiri godine, dok se i dalje proverava da li je u vozilu još jedno dete.

Drama je počelo nešto posle 20 časova, kada je osumnjičeni probio zaštitnu ogradu na aerodromu kod Terminala 1 i uleteo na pistu.

Nedugo potom ispalio je najmanje dva hica iz vozila i bacio dva Molotovljeva koktela kod aviona gde se parkirao.

Kako se vidi na fotografijama, u pitanju je avion Turkish Airlines-a, koji je trebalo da poleti u vreme upada na pistu. Krajnja destinacija ovog leta nije poznata.

Na lice mesta su brzo stigli specijalci, pregovarački timovi, a područje nadleću i policijski helikopteri.

Prema nezvaničnim informacijama, pregovori sa otmičarem se vode na turskom jeziku.

Majka otetog deteta je prethodno prijavila da je njen suprug uzeo dete, nasilno ga ubacio u kola i krenuo prema aerodromu. Veruje se da je u pitanju sukob oko starateljstva.

Policija je u subotu uveče primetila vozilo bez tablica kako se vozi oko Terminala 1, a potom velikom brzinom odlazi. Nekoliko minuta nakon toga osumnjičeni je vozilom probio zaštitnu ogradu i krenuo pistom prema avionu koji je trebalo da poleti.

Letelica je bila puna putnika, koji su u međuvremenu evakuisani. (Telegraf.rs)