(FOTO) TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U MJESTU VOZUĆA: DIREKTAN SUDAR AUTOMOBILA

Region

(FOTO) TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U MJESTU VOZUĆA: DIREKTAN SUDAR AUTOMOBILA

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u mjestu Vozuća prema Zavidovićima.

Kako javljaju čitatelji portala Crna-Hronika u nesreći su učestvovala dva automobila a povrijeđeno je više osoba. Do nesreće je došlo prilikom neprilagođene brzine.

U toku su uviđajne radnje kako bi se utvrdile tačne okolnosti pod kojima se nesreća dogodila. Detalji o uzroku nesreće i eventualnim odgovornim stranama bit će poznati nakon završetka istrage.

Za sada identitet povrijeđenih osobe nije poznat.

Stanje u saobraćaju

Pojačana je frekvencija vozila na putevima u Bosni i Hercegovini. Posebno frekventan saobraćaj očekujemo u večernjim satima na ulazima u veće gradske centre. Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična prezicanja.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac.

Na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica, Gradina, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. I na ostalim graničnim prelazima, posebno na sjeveru i sjeverozapadu zemlje, promet putničkih vozila je pojačan, ali su zadržavanja nešto kraća u odnosu na izdvojene prelaze. (crna-hronika.info)