MINISTRICA HOTA KAO NI MINISTAR KATICA NISU ZAŠTITILI DJEČAKA KOJEG JE PRETUKLA MAMA DRUGOG DJEČAKA

Region

MINISTRICA HOTA KAO NI MINISTAR KATICA NISU ZAŠTITILI DJEČAKA KOJEG JE PRETUKLA MAMA DRUGOG DJEČAKA

U četvrtak, 27.aprila 2023., u hodniku jedne od OŠ u Sarajevu pretučen je, D.R., učenik četvrtog razreda, od strane roditelja (mati) učenika iz njegovog odjeljenja. Nakon završetka nastave, D.R. je krenuo kući, ali ga je u hodniku škole dočekala majka dječaka iz njegovog odjeljenja, gurnuvši ga da se vrati u hodnik.

Gurnula ga je niz nekoliko stepenica, te kada se pokušao ispraviti tako jako ga je ošamarila da je pao na pod. Krenula mu je krv na nos piše Crna-Hronika.

Nakon toga uhvatila je dječaka jako za kosu, te nastavila udarcima o zid i pod. Fizičko zlostavljanje djeteta joj nije bilo dovoljno. Govorila mu je kako je njen sin pametniji, a svom sinu savjetovala da svaki dan D.R. govori da je glup i ružan.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su potvrdili da je 27. aprila oko 12 sati obaviještena policija da je u prostorijama OŠ Saburina jedna odrasla ženska osoba, majka učenika četvrtog razreda, fizički napala drugog učenika četvrtog razreda.

Policijski službenici su u prostorijama škole razgovarali sa svjedocima, a 3. maja je u službene prostorije Policijske stanice Stari Grad pristupila majka pretučenog dječaka te dala izjavu o okolnostima i podnijela prijavu protiv osumnjičene za napad.

kao što su Ministarstvo obrazovanja Kantona Sarajevo kao ni Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nisu zaštitili 9-godišnjeg dječaka koji je žrtva vršnjačkog nasilja.

Njegova porodica potvrdila je da je mališan morao napustiti školu.

“Sjećate se dječaka kojeg je u osnovnoj školi Saburina pretukla mama drugog dječaka? Eh, taj pretučeni dječak se danas ispisao iz škole jer ga niko nije zaštitio (pored peticije koju smo potpisali i poslali Ministarstvu) niti kaznio počinitelja tog premlačivanja.
Svaka čast Naida Hota-Muminović Admir Katica 👏🏻
PODIJELITE, nek se vidi kako institucije štite našu djecu!” (crna-hronika.info)