SARAJKA EMELA ZAVRŠILA IZA REŠETAKA: PSI JOJ OSTALI SAMI U STANU. UMRLI OD GLADI

Region

SARAJKA EMELA ZAVRŠILA IZA REŠETAKA: PSI JOJ OSTALI SAMI U STANU. UMRLI OD GLADI

Dramatična situacija odvijala se danas u sarajevskom naselju Koševsko Brdo u ulici Muhameda Hadžijahića broj 32 kada su članovi udruženje za zaštitu životinja sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo razvaljivali ulazna vrata od privatnog stana kako bi spasili životinje koje su ostale zatočene u njemu.

Kako saznaje portal Crna-Hronika vlasnica stana Emela V. lišena je slobode, nalazi se iza rešetaka a o nedužnim psima nije imao ko da se brine. Nažalost dvije životinje su uginule.

“Ukoliko današnji izuzeti Rotwailer preživi i nakon promatranja ustanovi se da nije agresivna, molimo da se javi neko ko bi psu pružio smještaj do udomljenja !!!! Prilikom otvaranja vrata, pas je rezao na nas i nije nam dala da joj priđemo.

Nismo uspjeli na povodac da je stavimo. Molimo Vas da se neko javi, u slučaju da zaista nakon ove traume pas bude prijateljski, pas ce trebati smještaj. Javite se 🙏

P.S. Jedan pas je bio zakovan u wc-u bez prozora, ZAKOVANA VRATA, on je umro u mraku. Drugi leš je nađen u hodniku kraj živog psa.” – izjavila je jedna od volontere udruženja za zaštitu životinja.

Udruženje “Prijatelji životinja” je prisustvovalo ulasku u prostorije stana, na adresi Muhameda Hadžijahica u kojem su bili zatočeni psi duži vremenski period.

Ulazak je omogućen zakonski uz pomoć službenika nadležnog MUP-a, predsjednika stanara i komisije sa dodatna dva stanara, te bravarom iz OKI Upravitelja. . U stanu su zatečena dva leša u raspadnom stanju i jedan živ pas.

Obaviještena je krim služba, KJKP RAD je preuzeo dva zateknuta leša, odnio na veterinarski fakultet u Sarajevu na obdukciju, te je živi pas odveden u prostorije RAD-a.

Obaviješteni su i veterinarska inspekcija kao i sanitarna inspekcija. Ovo je bio mnogo stresan dan, za nas sve obzirom da je Udruženje “Prijatelji životinja” / NGO “Animal Friends” koordiniralo sa svim gore pomenutim službama.” – potvrdili su članovi udruženja “Prijatelji životinja” – piše Crna-Hronika. (crna-hronika.info)